Vosganian:”Cifrele dătătoare de speranţă sînt omise din raportările privind coronavirusul”!

Politic

Deputatul ALDE de Iaşi Varujan Vosganian acuză faptul că nu ar fi suficientă transparenţă în ce priveşte situaţia legată de pandemia de coronavirus. În ultima sa postare pe facebook, Vosganian spune că există judeţe unde cazurile sînt ridicol de puţine. Redăm, ma jos, postarea.

”E interesant cum, în ce privește epidemia, cifrele dătătoare de speranță sunt evitate cu mare grijă. 
De pildă, o cifră interesantă și care nu se dă publicității este cea a numărului de îmbolnăviri noi pe județ. Dacă această cifră ar fi fost prezentată, ați fi aflat, de pildă, că ieri, în 14 județe nu a existat nicio contaminare nouă și că în șase județe a fost raportată una singură. Deci, practic, în 17 mai, în jumătate dintre județele țării, epidemia nu a existat.
De asemenea, ar fi indicat să nu se prezinte doar noile cazuri, ci și cazurile active, adică ce reprezintă epidemia în acest moment. Ați afla, de pildă, că în tot județul Brăila mai există o singură persoană infectată, în Vâlcea 6, în Prahova 16 (la 800 000 de locuitori) sau în Constanța 20 (la 750 000 de locuitori).
O cifră cel puțin la fel de relevantă este aceea a ritmului vindecărilor raportat la cel al infectărilor. De la 1 mai și până în prezent am avut 5602 persoane vindecate și numai 4469 de noi infectări. Așadar ritmul vindecărilor este mai rapid decât cel al noilor infectări.
Dar despre cifrele astea nu se vorbește, ele dăunează, vorba prim-ministrului, interesului național.” 
a scris Vosganian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *