Vosganian, atac dur la PSD:”Ne-am pierdut încrederea”!

Politic

Propulsarea, ieri, a prim-ministrului Viorica Dăncilă continuă să facă valuri în interiorul coaliţiei de guvernămînt. Deputatul Varujan Vosganian spune, pe pagina sa de facebook, că ALDE şi-a pierdut încrederea în PSD, dar nu părăseşte guvernarea deocamdată.

„ALDE a luat act cu dezamăgire de decizia BPN al PSD de a o desemna pe Viorica Dăncilă candidat la prezidenţiale.

Am sentimentul nedumeritor că PSD nu vrea să fie un actor important în această campanie pentru prezidenţiale, s-ar putea ca PSD să aibă alte priorităţi, altele decât cele privind câştigarea fotoliului prezidenţial. Mă surprinde că doamna Dăncilă vorbeşte de responsabilitate tocmai în momentul în care PSD şi-a încălcat promisiunile pe care le-a făcut în cadrul coaliţiei privind procedura de desemnare a candidatului prezidenţial. În mod firesc ar fi trebuit ca PSD să aibă propria opţiune, ALDE propria opţiune şi ele să fie comparate în cadrul sondajelor. Niciun sondaj între doamna Dăncilă şi domnul Tăriceanu nu consideră că doamna Dăncilă are prima șansă.

În legătură cu guvernarea, deocamdată merge înainte, chestiunea e că ne-am pierdut încrederea în corectitudinea partenerului nostru, PSD. Va fi nevoie de câteva garanţii suplimentare privind şi restructurarea Cabinetului, privind şi priorităţile guvernării, privind şi procedurile interne ale coaliţiei”. spune Vosganian.

În ce priveşte organizaţia judeţeană Iaşi a ALDE, al cărei preşedinte este chiar Vosganian, limpezirea situaţiei după recenta sa dizolvare pare că va suferi o amînare. Deşi era anunţată prezenţa sa pentru obişnuita şedinţă săptămînală de joi, convocarea acesteia încă nu s-a făcut, ceea ce îi face pe membri ieşeni ai ALDE să creadă că aceasta va fi amînată. Asta în condiţiile în care mîine este ziua de naştere a lui Vosganian, iar militanţii partidului din Iaşi se gîndeau că vor închina şi ei un pahar, două în sănătatea sa!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *