Vor mai fi liberali ieşeni în guvern? Unii zic că da, alţii zic că ba!

Politic

Deşi liberalii au preluat puterea, nu este încă suficient de clar dacă din cercul conducător va mai face parte şi altcineva în afară de Costel Alexe. Preşedintele Organizţiei Judeţene Iaşi a PNL ocupă fotoliul de ministru al Mediului în guvernul Orban.

Surse liberale bine informate din apropierea guvernului spun că în mod sigur vor mai fi liberali ieşeni ce vor fi cooptaţi în noua structură guvernamentală. Aceştia ar urma să ocupe poziţii de secretar de stat sau subsecretar de stat. Conform aceloraşi surse, decizia urmează să fie luată în perioada următoare. Nu ne-au fost dezvăluite nici ministerele în care ar putea apărea liberali ieşeni şi nici numele acestora.

Pe de altă parte, surse liberale cu acces la conducerea centrală a partidului , ne-au spus că Alexe va fi singurul ieşean care va face parte din guvern. Motivul pentru care nici un alt liberal ieşean nu va fi adus la Bucureşti, ţine, spun sursele menţionate, de satisfacerea cerinţelor altor filiale din ţară, care, la rîndul lor, au emis pretenţii la plasarea oamenilor proprii în noul guvern. Ce este sigur, a mai spus sursa citată, este că la Iaşi vor avea loc unele schimbări în conducerea unor direcţii descentralizate. Care sînt acestea şi care sînt persoanele care vor prelua direcţiile, sursa a refuzat să dezvăluie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *