Varujan Vosganian:”Nu pot vota legi care te bagă la puşcărie fiindcă ai strănutat”!

Politic

Într-o postare pe pagina sa de facebook , deputatul ALDE de Iaşi Varujan Vosganian spune că nu poate fi de acord cu propunerile ministrului de interne Marcel Vela relativ la persoanele care strănută în public fără a avea mască de protecţie. Redăm postarea:

”Am înnebunit de tot??? Și legea asta s-o votez eu în Parlament???
În București în luna mai am avut zilnic , în medie, un caz de infectare la 100 000 de locuitori!!! Repet: un caz la 100 000 de locuitori și majoritatea, firește, fără niciun simptom. Și pentru asta să facem tot circul ăsta la metrou, cu oameni de ordine, cu delatori la tot pasul și pușcărie pentru persoanele alergice care nu pot purta mască și strănută din orice???
Marcel Vela:La toate gurile de metrou o sa avem si oameni de ordine. Dacă vedeți pe cineva în metrou fără mască puteti suna instant la 112. Daca nu are masca si stranuta poate avea dosar penal. A avut un comportament care s-a incadrat in zona penalului si a contribuit la raspandirea bolilor cu buna stiinta. Adica a si stranutat si n-a avut nici masca.”

Reacţia lui Vosganian vine după ce Vela a afirmat pentru un canal de ştiri de pe YouTube că „la toate gurile de metrou o sa avem și oameni de ordine. Puteți suna instant la 112 (dacă vedeți pe cineva în metrou fără mască – n.red.). Dacă nu are mască și strănută poate avea dosar penal. A avut un comportament care s-a încadrat în zona penalului și a contribuit la răspândirea bolilor cu bună știință. Adică a și strănutat și n-a avut nici mască.

Noi nu intrăm în cazarmă, vom apăra cetățenii. Vom fi prezenți în stradă și vom avea și masuri coercitive pentru fiecare faptă. Am găsit formula parlamentară pentru a nu intra în conflict”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *