Va mai exista un tur II la alegerile prezidenţiale?

Politic

Întrebarea din titlu este cît se poate de legitimă. Lucrurile cam spre asta se îndreaptă. Într-un articol publicat pe paltforma noastră pe 12 octombrie ne arătam sceptismul că ”prezidenţialele” din acest an vor avea şi un al doilea tur de scrutin.În direcţia asta păreau a se îndrepta lucrurile dar, în sinea noastră, eram sceptici şi faţă de propriul sceptism arătat.Acum , nu mai sîntem.

Iohannis şi-a instalat propriul guvern, şi a făcut-o personal, cu miniştrii duşi de mînuţă la noul loc de muncă. Atitudine de şef, adică exact ceea ce le place la o groază de români. O parte dintre cei care votează sigur, dar nu erau hotărîţi, au luat probabil acum decizia. Nevoia de tătuc e mai mare decît orice altceva.

Barna e prins pînă în gît în afaceri dubioase. Cum prima lovitură nu a avut chiar scontatul efect de ciocan, ieri i s-a mai administrat încă una. Pentru siguranţă. Cei dezamăgiţi de Barna se vor îndrepta spre Iohannis, nu spre altcineva.

ProRomânia e pe destrămatelea. Acest lucru nu poate să nu aibă efect asupra şanselor lui Diaconu, că doar e unul dintre cele două partide care îl susţin.

Dăncilă tocmai a pierdut guvernul. Dezamăgirea produsă simpatizanţilor PSD s-ar putea traduce printr-o lipsă a unora dintre ei la urnele de vot.

Trageţi o linie la toate cele spuse mai sus şi vedeţi ce vă dă. Noi zicem că mai puţine voturi pentru Dăncilă, Barna şi Diaconu decît erau în sondajele de acum o săptămînă. Şi o creştere pentru Iohannis. Aşa că, s-ar putea ca pe 24 noiembrie să nu mai mergem la vot, ci să ne îmbătăm de fericire undeva printr-o crîşmă din apropierea casei.

Iar dacă, totuşi, Iohannis nu v-a fi ales din primul tur, contracandidatul său pentru cel de al doilea a fost ales cu grijă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *