Un ieşean reclamă nereguli grave la asociaţia sa de proprietari! Municipalitatea îi spune să se mute de acolo!

Politic

Mai are municipalitatea ieşeană vreo urmă de autoritate în faţa administratorilor de asociaţii de proprietari? Teoretic, ar trebui să aibă. Practic, însă, dacă te duci cu jalba în proţap, reclamînd ceea ce crezi tu că ar fi abuzuri ale unui administrator, ai toate şansele să nu te căpeţi decît cu o creştere a tensiunii arteriale, că de rezolvare a problemei nici vorbă, nepăsarea este prea mare. Relatăm mai jos, un caz primit la redacţia noastră.

Dan Ciupercă, domicialiat în Iaşi strada Anastasie Panu nr.36, o scară de bloc cu 25 de apartamente, a ajuns la concluzia că administratorul asociaţiei de proprietari din care şi el face parte încalcă în mod grosolan legea. Ce reclamă el, mai exact? ”Asociaţia are şi spaţii care sînt proprietate comună, cum ar fi subsolul, uscătorul sau holul de la intrare. Administratorul Traian Ionescu s-a gîndit să fac şi el o afacere. Vrea să scoată spaţiile comune la vînzare sau concesiune fără să aibă acordul tuturor locatarilor. Banii ar urma să intre în contul asociaţiei, dar ce se întîmplă cu ei numai Traian Ionescu ştie. A ajuns chair să ceară chirie la locatori pentru folosirea spaţiilor comune.Pe cei dintre noi care nu sîntem de acord, ne hărţuieşte, ne ameninţă. Pe mama mea, în vîrstă de 86 de ani, a vrut chiar să o bată, şi numai intervenţia unui vecin aflat de faţă a scăpat-o de o corecţie.” povesteşte Ciupercă. Ieşeanu s-a adresat primăriei. ”Am primit un răspuns care era o formă elegantă de trimitere la origini, nu se poate face nimic, mai pe înţeles.” zice Dan Ciupercă. În consecinţă, a cerut audienţă viceprimarului Radu Botez. De data asta a fost trimisă o echipă de control la asociaţia cu pricina pentru a vedea cum sînt mînuite fondurile. ”Am primit documentul de control, în care sînt două pagini care descriu neregulile găsite şi, la finalul documentului , se cere asociaţiei să intre în legalitate în termen de 30 de zile. De atunci, au trecut mai bine de două luni şi nu s-a întîmplat nimic.” a mai spus Ciupercă. Vazînd că acţiunea sa bate pasul pe loc, Ciupercă s-a adresat din nou viceprimarului Radu Botez. De data asta, Botez a spus că nu are pîrghii legale de intervenţie. Dar a mai adăugat ceva. Ceva năucitor. ” Mi-a spus că, probabil, cea mai bună soluţie ar fi să mă mut de acolo.” a spus Ciupercă. Da, aţi citit bine. Aşa vede rezolvarea unei petiţii un ales de-al nostru.

Ciupercă este hotărît să treacă peste durerea în fund a municipalităţii ţi sămeargă departe. ” Nu i-a rămas altceva de făcut decît să ă adresez instanţei de judecată. pe cale administrativă nu am nici o şansă.” a spus, în încheiere Dan Ciupercă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *