Un german de 92 de ani va fi judecat pentru crime de război!

Externe

Un bărbat german de 92 de ani va merge în fața instanței de judecată  în octombrie, acuzat că a ajutat la uciderea a 5.230 de prizonieri, mulți dintre ei evrei, într-un lagăr de moarte nazist în al doilea război mondial, au anunțat, joi, procurorii.

În ceea ce va fi unul dintre ultimele cazuri împotriva crimelor din epoca nazistă, Bruno D. este acuzat că a fost un paznic SS în lagărul de concentrare Stutthof de lângă Gdansk, în ceea ce este astăzi Polonia și că a fost implicat în ucideri între august 1944 și aprilie 1945.

Suspectul a făcut o mărturisire parțială, a declarat o purtătoare de cuvânt a procurorilor din Hamburg, dar nu a oferit alte detalii. În conformitate cu normele germane pentru cauzele judecătorești, numele complet al suspectului nu este publicat.

Ziarul Die Welt a scris că și-a recunoscut prezența în tabără și a spus că știe că oamenii au fost împinși în camerele de gaz și că a văzut cadavrele arse în crematoriu. Cu toate acestea, a susținut că acest lucru nu echivalează cu vinovăția.

Aproximativ 65.000 de oameni,  mulți dintre ei evrei, au fost uciși sau au murit la Stutthof, potrivit site-ului muzeului. Procurorii susțin că mulți au fost împușcați în ceafă sau gazați cu gazul letal Zyklon B.

Deoarece avea doar 17 sau 18 ani la momentul comiterii infracțiunilor, el va fi judecat într-un tribunal pentru minori, care are linii directoare diferite. Cu toate acestea, dacă va fi găsit vinovat, el ar putea fi trimis în spatele gratiilor.

(reuters)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *