Ultimele noutăţi despre răspîndirea coronavirusului în lume!

Externe

Cazurile raportate de coronavirus au depăşit 2,5 milioane la nivel mondial și 172.927 de persoane au murit, potrivit unui raport al Reuters de marţi.

AMERICILE

** Liderii congresului din SUA și Casa Albă au convenit asupra a aproape 500 de miliarde de dolari în plus pentru scutiri datorate coronavirusului pentru economie.

** Președintele Donald Trump s-a angajat să suspende imigrația în țară, în timp ce Georgia și alte state americane au început să ridice restricțiile care le-au împiedicat economiile.

** Missouri a devenit primul stat american care a dat în judecată guvernul chinez pentru tratarea coronavirusului său.

** Economiile din America Latină și Caraibe vor scădea cu un indice record de 5,3% în 2020, deoarece focarul de coronavirus face ravagii în regiune, a declarat o agenție a Organizației Națiunilor Unite.

** Mexicul a intrat în ceea ce guvernul numește „faza 3” a răspândirii coronavirusului, cea mai gravă etapă, a declarat ministrul adjunct al Sănătății, Hugo Lopez-Gatell.

** Poliția din Chile a întrerupt o nouă rundă de proteste anti-guvernamentale în una dintre piațele centrale din Santiago, luni târziu, arestând 14 și citând reguli împotriva congregațiilor destinate să împiedice răspândirea coronavirusului.

EUROPA

** Adevărata amploare a numărului de decese în Marea Britanie a fost cu peste 40% mai mare decât cifrele zilnice ale guvernului indicate până la 10 aprilie, conform datelor care includ decese în comunitate.

** Mulțimi de tineri au atacat poliția anti-revolte cu focuri de artificii și coșuri de gunoi torciate într-o a treia noapte de tulburări la periferia Parisului, unde existaă o prezență masivă a poliției pentru a impune blocarea coronavirusului a agravat tensiunile.

** Este probabil ca Italia să înceapă să-și ușureze blocarea coronavirusului începând cu 4 mai, deși relaxarea mult așteptată va fi prudentă și calculată, a spus premierul Giuseppe Conte.

** Cabinetul Spaniei a aprobat măsuri pentru a sprijini lucrătorii și întreprinderile care se confruntă cu restricții severe de coronavirus, deoarece oficialii au anunţat o încetinire a ratei infecțiilor.

ASIA PACIFIC

** OMS a spus că toate probele disponibile sugerează faptul că noua coronavirus provine din liliecii din China la sfârșitul anului trecut și nu a fost manipulată sau construită într-un laborator.

** Aproximativ 500 de persoane au intrat în auto-izolare la Casa Prezidențială din capitala indiană, după ce rudele unui angajat au fost pozitive, au spus oficialii.

** Thailanda a aprobat o a doua prelungire automată a vizelor pentru străini pentru a preveni cozile lungi la centrele de imigrație.

** Indonezia va interzice tradiția exodului în masă, cunoscută local drept „mudik”, la sfârșitul lunii de post musulmane din mai.

** O provincie nord-vestică aflată la prima linie a luptei împotriva coronavirusului din China a raportat primele cazuri în aproape trei săptămâni, toate implicând călători din străinătate.

** Ministrul apărării al Taiwanului și-a cerut scuze și a spus că este dispus să demisioneze după apariţia un focar de coronavirus pe o navă marină care a vizitat Pacificul luna trecută, întrucât țara a sărbătorit o scădere uriașă a cazurilor.

Orientul Mijlociu și AFRICA

** Milioane de copii din Orientul Mijlociu vor deveni mai săraci pe măsură ce îngrijitorii lor își pierd locul de muncă din închisoare, potrivit Fondului pentru copii din U.N.

** Criza coronavirusului stârnește antisemitismul în întreaga lume, alimentată de minciunile vechi de secole că evreii răspândesc infecții, au spus cercetătorii din Israel.

** Președintele Africii de Sud, Cyril Ramaphosa, a anunțat un pachet de salvare de 500 de miliarde de randuri, echivalent cu 10% din PIB-ul națiunii celei mai industrializate din Africa, pentru a încerca să amortizeze lovitura economică a pandemiei coronavirusului.

** Piața uleiului de palmier va pierde o perioadă esențială de cerere mare în 2020, deoarece blocajele provocate de coronavirus în timpul cererii musulmane a lunii sfinte a Ramadanului în țările importatoare cheie precum India, Pakistan și Bangladesh.

CĂDERE  ECONOMICĂ

** Piețele bursiere din întreaga lume au scăzut marți, întrucât prețurile petrolului au continuat să alunece la o zi după ce futurile petrolului brut din SUA au devenit negative pentru prima dată, subliniind profunzimea daunelor economice cauzate de pandemia coronavirusului. [MKTS / GLOB]

** Vânzările de locuințe din SUA au scăzut cel mai mult în aproape 4-1 / 2 ani în martie, deoarece măsurile extraordinare de combatere a răspândirii coronavirusului au adus traficul cumpărătorilor într-un mod virtual.

** Economia irlandeză va scădea cu cel puțin 10% în acest an și ar putea scădea mai mult de 15% dacă un al doilea val de coronavirus obligă restricțiile la circulație să dureze mai mult de șase luni decât se aștepta, a spus guvernul.

** Numărul de persoane care se confruntă cu insecuritate alimentară acută s-ar putea dubla aproape anul acesta, până la 265 milioane, din cauza scăderii economice a COVID-19, a spus programul alimentar mondial al Națiunilor Unite.

** Dacă se prelungește, pandemia ar putea declanșa o buclă de feedback negativ în care o economie înrăutățită amenință să destabilizeze sistemul financiar al Japoniei, a avertizat marți Banca Japoniei.

** Familiile negre și hispanice din S.U.A. au cel mai mare venit din cauza pandemiei coronavirusului și sunt mai puțin pregătite să reziste loviturii, potrivit celor două studii.

(reuters.co.uk)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *