Turneul de tenis de la Roland Garros! În septembrie, dar fără spectatori!

Sport

Openul francez, care a fost amânat pentru luna septembrie , din cauza noului focar de coronavirus, ar putea fi organizat fără fani, au spus organizatorii Grand Slam-ului jucat pe zgură.

Roland Garros fusese programat în perioada 24 mai – 7 iunie înainte ca federația franceză de tenis (FFT) să îl reprogrameze pentru intervalul 20 septembrie – 4 octombrie, pentru a salva turneul de a cădea victima pandemiei COVID-19. Săptămâna trecută, FFT a spus că toate biletele achiziționate pentru French Open din acest an vor fi anulate și rambursate în loc să fie transferate.

„Organizarea  fără fani ar permite unei părți din economie să continue să transforme drepturi și parteneriate de televiziune. Nu trebuie trecut cu vederea “, a declarat președintele FFT, Bernard Giudicelli, pentru ziarul francez Le Journal du Dimanche. „Nu excludem nici o opțiune.”

Sezonul de tenis a fost suspendat la începutul lunii martie din cauza pandemiei, iar hiatusul va continua cel puțin până la jumătatea lunii iulie, cu multe țări închise. Wimbledon a fost anulat, în timp ce situaţia US Open, programat să aibă loc la sfârșitul lunii august, încă nu este clară.

FFT a fost unanim criticată  când au anunțat la jumătatea lunii martie că Openul Francez va fi schimbat, jucătorii acuzând o lipsă de comunicare.

Organizatorii au spus că săptămâna trecută au avut discuții cu organele de conducere ale sportului pentru a regla calendarul, totul pe fondul comunicării mass-media că turneul de Grand Slam va fi amânat în continuare cu încă o săptămână și va începe pe 27 septembrie.

Startul întârziat ar oferi jucătorilor o fereastră de două săptămâni între finalul US Open, jucat pe hardcourts la New York și turneul de la Paris. “20 sau 27, asta nu are mare importanţă”, a spus Giudicelli.

(reuters.co.uk)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *