Tragerea la sorţi pentru Australian Open! Halep poate avea emoţii în turul inaugural!

Sport

Ca niciodată după foarte mulţi ani, România are doar trei sportive care acced direct pe tabloul principal al open-ului australian la tenis!

Speranţa noastră, Simona Halep, (nr.4 ATP) are un meci care poate fi categorisit drept ”dubios”. Adversară îi va fi americanca Jennifer Brady, ocupanta locului 49 mondial. Americancei îi priieşte suprafaţa de la Melbourne, ea reuşiind aici un surprinzător tur 4 (optimi de finală) în 2017. Brady a arătat un joc bun în multe ocazii dar şi inexplicabile căderi de formă. Un meci de cîştigat pentru Halep, dar americanca nu-i o nucă uşor de spart.

Sorana Cîrstea, nr.74 mondial o va întîlni pe Barbora Strycova. Cehoaica, nr. 33 mondial, a realizat anul trecut cea mai mare performaţă a carierii, prezenţa în semifinale la Wimbledon. Dacă mai adugăm că Strycova ar fi spus că anul acesta va fi ultimul pentru ea pe terenurile de tenis, Sorana ar părea să aibă prima şansă. Dar nici Cîrstea nu mai este vreo junioară, ea urmînd să împlinească 30 de ani în aprilie, iar valoarea este de partea cehoaicei. Cu condiţia să vrea să joace şi nu să se plimbe peste tot în ultimul an al carierei. Sau, cine ştie, poate s-a răzgîndit.

În fine, Irina Begu, ajunsă tocmai pe locul 101 mondial o întîlneşte pe a noua favorită, olandeza Kiki Bertens. Forma din ultima perioadă spune că olandeza ar trebui să cîştige lejer, deşi chiar şi atunci cînd Begu ocupa poziţii în jurul 30-40 tot Bertens ar fi avut prima şansă. Dar surprize au loc întotdeauna. Mai ales în tenis..

Există speranţa ca şi din calificări să mai vină cel puţin o reprezentantă a României pe tabloul principal. Ana Bogdan, Monica Niculescu, Laura Ioana Paar(fostă Andrei) şi Elena Gabriela Ruse au cîştigat meciurile lor din primul tur al calificărilor. Dacă vor cîştiga şi următoarele două meciuri , atunci…

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *