Tenisul feminin românesc în declin?

Sport

Dacă timp de cîţiva ani la rînd ne-am obişnuit ca în TOP 100 feminin să găsim cel puţin patru jucătoare din România, deşi au fost perioade cînd am avut chiar şi şase reprezentante, clasamentul WTA al celor mai bune jucătoare dat astăzi publicităţii este foarte sărac în reprezentante ale tricolorului!

Doar două jucătoare din România sînt prezente în elita mondială. Acestea sînt Simona Halep, nr.4 mondial şi Irina Camelia Begu, ocupanta poziţiei 91.

Monica Niculescu şi Sorana Cîrstea, prezenţe constante în TOP 100 în ultimul deceniu se află pe poziţiile 103 şi, respectiv 104. Visul frumos al Mihaelei Buzărnescu pare a se apropia de sfîrşit, românca fiind clasată pe poziţia 136, după ce cu exact un an în urmă bătea la porţile TOP 20. Ana Bogdan este a 141-a, Elena-Gabriela Ruse este pe locul 179, iar Irina Bâra a coborit pe poziţia 194.

Singura jucătoare din România aflată în progres constant este Patricia Maria Ţig. Ea a reuşit ca în decurs de cîteva săptămîni să urce de pe locul 10.000 mondial pînă pe poziţia 138, cu două locuri în creştere faţă de săptămîna trecută.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *