Tăriceanu:”Prelungirea stării de urgenţă, o manevră politică”!

Politic

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, consideră că insistenţa prim-ministrului Ludovic Orban de a prelungi starea de urgenţă are motivaţii strict politice şi nu legate de sănătatea populaţiei. Tăriceanu explică, în ultima sa postare de pe pagina sa de facebook, care ar fi, în opinia sa, acestea.

”Apoi, din punct de vedere politic, văzând care e poziția Parlamentului, a noastră, a dlui Ponta, a dlui Ciolacu, ar fi trebuit să vină la o discuție în care să explice ce măsuri doresc să ia. Și noi nu suntem absurzi. Dar, vă dau un exemplu, nu sunt de acord sub nicio formă cu menținerea stării de alertă la nivelul întregului teritoriu al României. Starea de alertă se poate decide pe anumite județe, pe un județ, pe o localitate sau două, pe o arie geografică bine definită, acolo unde este într-adevăr un pericol epidemiologic. Nu pui toată țara în blocaj, să o menții în blocaj în continuare. Economia este la pământ. Așteptăm de pe 1 iunie programul Guvernului de redresare a economiei. Guvernul a făcut cel mai puțin, Guvernul nostru a făcut cel mai puțin dintre toate țările europene din perspectiva redresării economice. Sunt datele oficiale comunicate de FMI.

Sigur că suntem foarte nemulțumiți și dacă prelungirea stării de alertă nu e decât o soluție ca să permită clienților politici să facă aprovizionare cu măști și alte materiale și echipamente medicale, evident că nu vom accepta. Aduceți-vă aminte că Guvernul a promis că de pe 1 iunie distribuie măști. Nu s-a distribuit nicio mască. Nu știu cum primăriile de sector din București au reușit să distribuie ele în locul Guvernului.

Cred că prelungirea stării de alertă este o manevră a domnului Orban, care este cu inima cât un purice ca nu cumva să avem posibilitatea să depunem o moțiune de cenzură, care să dea jos Guvernul pe care îl conduce, un Guvern de incapabili.” a scris Tăriceanu pe pagina sa de facebook(extrase).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *