Supărarea lui Costel Alexe: USR a schimbat tabăra

Politic

Liderul liberalilor ieșeni, ministrul plenipotențiar peste apele și codrii României Costel Alexe, s-a supărat rău de tot zilele trecute. Și nu pe drujbele care pun la pământ pădurile de prin jurul Iașului, nici pe camioanele care ne afumă zilnic orașul, ci pe… USR. Da, ați ghicit: pe același partiduleț alături de care, mai anul trecut, voia să facă guverne și alianțe. Mai aproape de

subiect, supărarea lui Costel Alexe vizează cuplul Cosette – Bodea care, de ceva vreme, a schimbat cu totul tabăra. Adică nu mai atacă PSD, așa cum o făcea în mod tradițional, ci PNL-ul. „Poate cea mai neașteptată situație pentru cei mai mulți, USR și PSD nu se atacă deloc. Ambele sunt concentrate cu atacuri asupra PNL, cu lovituri murdare și minciuni jenante la adresa mea. Și nu oricum, ci exact din aceleași studiouri, prin aceleași mijloace mass-media, cu aceleași teme și de multe ori folosesc aceleași cuvinte și insinuări sau jigniri groase. Nicăieri în țară nu mai este așa, o astfel de alianță informală între PSD și USR cu scopul de a lovi în candidații PNL la primărie și la consiliul județean”, a răbufnit junele Alexe.

Și mai hilare sunt însă

explicațiile, prin care USR e acuzat că „a renunțat la principiile pe care le-a promovat – oameni noi, fără penali, altfel de politică”. Adică alea „promovate” și de PNL, prin cooptarea de primari cu dosare penale mai groase decât cartea de telefoane.

Supărarea cea mai mare vizează însă „lipsa totală de strategie” a USR, care își taie astfel de sub picioare craca guvernării alături de PNL. „Lipsa de strategie și de perspectivă politică a liderilor USR la Iași afectează grav perspectivele membrilor USR care vor să facă politică de performanță. PNL va avea nevoie de o colaborare cu alt

 partid pentru a administra municipiul și județul Iași pentru următorii 4 ani. Cum vom guverna cu un partener care acum ne consideră adversarul absolut? Cum să te apropii de cineva care te respinge agresiv?”, se întreabă ministrul Alexe.

Un mod inteligent de a vinde USR pielea ursului din pădure sau doar o încercare de a masca îngrijorarea PNL în ceea ce privește combinațiile post-alegeri pentru guvernarea locală. Voi ce credeți?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *