Spălare de bani la PNL Iaşi?

Politic

Tăcere totală din partea conducerii PNL Iaşi în cazul sponsorizărilor oferite partidului pentru alegerile europarlamentare!

Vocali pînă la obraznicie în orice subiect legat de adversarii politici , liberalii ieşeni nu scot o vorbuliţă despre o situaţie care miroase de la o poştă a spălare de bani.

Faptele sînt după cum urmează.Un tînăr consilier judeţean liberal, Marius Dănuţ Minea, angajat la Apavital cu o leafă de aproximativ 1000 euro pe lună, dă nu mai puţin de aproximativ 250.000 de euro pentru campania PNL Iaşi la recentele alegeri europarlamentare. Este legal, un candidat are dreptul, conform legii, să sponsorizeze , împrumute, partidul din care face parte.

Dar de unde a avut Minea banii? La întrebarea asta toţi liberalii ieşeni cu funcţii de conducere se feresc să răspundă ca dracul de tămîie. Deputatul Costel  Alexe spune că nu ştie, deşi, din funcţia sa de preşedinte al organizaţiei judeţene PNL ar cam trebui să aibă o idee clară de unde vin banii care finanţează partidul. Nici deputatul Marius Bodea, preşedintele organizaţiei municipale Iaşi a liberalilor, nu spune că ar şti ceva de provenienţa uriaşei sume de bani. Singurul lucru clar este acela că banii nu pot fi ai lui Minea.La ce leafă are , puşculiţa sa nu poate adăposti un sfert de milion de euro. În declaraţia sa de avere nu figurează nici un împrumut. O persoană fizică oarecare care să împrumute tînăra speranţă liberală cu aşa purcoi de bani pare de domeniul fanteziei, excepţie fiind cazurile în care împrumătătorul are probleme grave la mansardă sau este chitit să treacă în sărăcie. Junele liberal nu are bunuri cu care să gajeze un împrumut atît de mare.

Şi, totuşi, Minea a primit banii de undeva. Chichirezul îl desluşim dacă privim mai departe în lege. Banii folosiţi pentru campania electorală a unui partid sînt returnaţi, apoi, de către stat, după ce s-a făcut dovada că suma respectivă a fost folosită strict pentru campanie. Şi, uite aşa, o sumă de bani de provenienţă mai mult decît dubioasă se transformă în bănuţi curaţi ca lacrima. Dacă nici asta nu e spălare de bani, atunci ce e?

Aşteptăm o conferinţă de presă a PNL Iaşi , în care deputatul Costel Alexe, avîndu-l în dreapta sa pe Marius Minea, să ne explice de unde provin banii. Pentru că,în ciuda negărilor sale, noi credem că ştie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *