Sînt traşi pe linie moartă în PNL Iaşi foştii pdl-işti?

Politic

Deşi alegerile locale bat la uşă, organizaţia judeţeană Iaşi a PNL încă nu a decis numele celor care vor fi candidaţii partidului în localităţile judeţului.Ne refrim aici la unităţile teritoriale care nu au primar liberal. Cele care au, vor merge, aproape sigur, pe mîna  primarului aflat în funcţie.

Cauza acestei întîrzieri ar fi, spun surse bine informate din PNL Iaşi, neînţelegerile dintre fosţii pdl-işti şi liberali. Conform surselor amintite, conducerea PNL Iaşi încearcă să facă jocurile de aşa natură încît candidaţii să aparţină fostului PNL(cel fără PDL). Motivul acestei manevre nu ne-a fost explicat pe de-a întregul. Ar putea fi vorba de o încercare a actualui lider PNL Iaşi, Costel Alexe, de a avea în teritoriu numai oameni din partidul său de provenineţă, dar nu putem fi siguri de asta.

Contactat telefonic, Romeo Vatră, purtătorul de cuvînt al PNL Iaşi, a negat că ar avea loc discriminări în partid. ”Nu mai există foşti pdl-işti, ci numai liberali. Candidaţii vor fi aleşi în funcţie de o sumă de criterii.” a spus Vatră. În ce priveşte data anunţării candidaturilor, Vatră a spus că aceasta va fi în viitorul apropiat, fiind necesare întrunirea unor organisme de conducerea pentru discutarea şi validarea lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *