Silviu Macovei:”Demisia conducerii PSD , un act necesar!”

Politic

Apar primele reacţii din partea social-democraţilor ieşeni la schimbările produse la vîrful PSD în urma CEx-ului de ieri!

Deputatul Silviu Macovei, într-o postare pe pagina sa de facebook, cere să se revină la liberatatea de exprimare în partid şi lansarea de mesaje uşor de perceput de către românii din străinătate şi de către tineri.

” Câteva gânduri, la cald, imediat după acest CEX complicat:
❗️– Demisia întregii conduceri a partidului era necesară fiindcă vechile metode și rețetele politice de acum 20 de ani nu mai sensibilizează electoratul. Dovada faptului că am fost blocați într-o paradigmă greșită este numărul colosal de voturi pierdute de PSD în ultimii cinci ani: peste 2 milioane de voturi mai puțin.
– O serie de evenimente electorale precipitate (alegerile europarlamentare, prezidențialele, căderea guvernului) nu au permis o oprire bruscă a partidului pentru o resetare. Dar, acum, când dimensiunea dezastrului politic și-a atins apogeul, este momentul ca toată conducerea partidului să lase locul unor idei și mentalități proaspete.
– Am câștigat alegerile în 2016 cu un program politic destinat bunăstării românilor. Din păcate, obiectivele noastre nobile au fost deturnate spre interesele unor grupuri mărunte sau chiar individuale. Accentul pus prea mult pe un război brutal cu reformarea justiției ne-a făcut să părem un partid de corupți și infractori. Partidul Social Democrat real este foarte departe de această imagine, iar acum este de datoria noastră să demonstrăm acest lucru.
– Ignorarea diasporei și a tinerilor, mai ales din mediul urban, a fost cea mai condamnabilă greșeală a celor din vârful partidului.
– Până la congres nu mă aștept la mari revoluții în PSD. Dar, îmi doresc să revenim la libertatea exprimării în partid, la lupta ideilor și dezbaterea proiectelor politice, la redescoperirea principiilor fundamentale ale social democrației.
⚠️ Este ultima șansă a noastră ca partid de a atrage oameni noi, valoroși care să aducă idei și proiecte moderne. Altfel, groapa istoriei este suficient de adâncă să ne cuprindă și pe noi.” 
a scris Macovei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *