Secţie ATI ”ultimul răcnet” la Spitalul de Neurochirurgie Iaşi!

Politic

Modernizarea secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă(ATI) este cadoul primit de Crăciun în acest an de Spitalul de Neurochirurgie ”Prof. N.Oblu” din Iaşi!

12 paturi dotate cu echipamente văzute doar în producţiile SF sînt acum disponibile celor care neşansa îi va duce acolo.

Conform spuselor lui Maricel Popa, preşedintele CJ Iaşi, instituţie care coordonează activitatea spitalului, investiţiile recente în dotare şi amenajare au costat 1,8 milioane de euro. ”S-a adus echipament de ultimă generaţie, astfel încît spitalul a devenit cel mai modern spital de neurochirurgie din ţară.” a mai spus Popa.

”Terapia intensivă este inima oricărui spital. La momentul actual am ajuns să fim dotaţi peste nivelul spitalelor de profil europene. Fiecare pat este monitorizat video. Aerul are o puritate de 99%, fiind ventilat la fiecare 12 minute. Avem izolare antibacteriană. O eventuală pană de electricitate nu ne afectează, dispunînd de alimentare energetică independentă. Pot spune că, urmare a noilor dotări, şansele pacienţilor s-au maximizat. Într-un cuvînt, spitalul a ajuns la dotare maximală” a spus dr. Lucian Eva, managerul spitalului.

Europarlamentarul Tudor Ciuhodaru, al cărui ajutor în obţinera dotărilor a fost menţionat atît de Popa, cît şi de Eva, a spus că nu există nici o secţie în România dotată la nivelul secţiei ATI de la spitalul ieşean.

Maricel Popa a promis că investiţiile în sistemul sanitar ieşean vor continua.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *