Se naşte o mişcare autonomistă în PNL Iaşi?

Politic

Surse liberale ieşene spun că aducerea drept candidat la primărie a lui Mihai Chirica a fost întîmpinată de numeroşi membri de partid cu scuza ”nu-i vina noastră, a decis Bucureştiul, nu avem ce face”. Vocile contra mişcării politice iniţiate de Costel Alexe erau puţine. În principal, apropiaţi ai lui Marius Bodea. Dintre cei care nu aveau nici în clin , nici în mînecă cu Bodea îl putem menţiona doar pe Consilierul judeţean Vasile Cotiugă şi, poate pe consilierul judeţean Silviu Apostol.

Astăzi , însă avem un nou opozant la politica dusă de Alexe. Alexandru Muraru, apropiat prin fratele său geamăn, consilierul prezidenţial Andrei Muraru, de Cotroceni, spune , într-o postare pe pagina sa de facebook, că aducerea lui Chirica în PNL este o greşeală cît casa.

Ce poate să însemne asta? Nu ştim cu precizie, dar e un prim semn că organizaţia ieşeană nu mai este dispusă să înghită pe nemestecate orice ordin venit de la Bucureşti. Să ne amintim că însăşi candidatura de acum patru ani a lui Marius Bodea a avut girul Bucureştilor, peste opiniile liberalilor ieşeni. Sosirea pe un loc elegibil a Iuliei Scântei s-a făcut tot sub oblăduirea Bucureştilor. Ce poate să însemne gestul de frondă făcut azi de Muraru? Un semnal că la Cotroceni, sediul central informal al PNL, lucrurile nu sînt văzute ca la Iaşi? Un sunet de trompetă pentru adunarea liberalilor care consideră că treburile Iaşului trebuie rezolvate la Iaşi? Sincer, încă nu ştim, dar oricum este un semnal care trebuie urmărit cu atenţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *