Scenariul Iohannis -Dăncilă în turul II merge mai departe!

Politic

Încă o etapă în planul ”Iohannis-Dăncilă în turul II” a fost arsă astăzi! Primul ministru a devenit, în mod oficial, candidatul PSD la ”prezidenţiale”!

Într-un articol scris cu cîteva săptămîni în urmă pe platforma noastră, ”proroceam” un meci Iohannis-Dăncilă în turul II al prezidenţialelor. De ce ? Foarte simplu. Dăncilă ar fi cel mai accesibil adverar pentru preşedintele în funcţie, cel care care numeşte şefii serviciilor secrete, numeşte procurorii-şefi şi face avansări în grad. Legal! Conform Constituţiei! Ura pentru PSD nu s-a disipat în totalitate după condamnarea lui Dragnea , şi, deşi, social-democraţii au început o uşoară urcare în sondaje, candidatul lor nu poate fi decît ”dead meat” (traduceţi cum vreţi, dar aţi înţeles despre ce-i vorba!) în confruntarea cu recentul vizitator al Trump. Cum spuneam şi atunci, dacă ăsta este scenariul ideal, probabil aşa se va întîmpla! Şi chiar aşa este!

Stînga nu există ca bloc unitar, Ponta făcîndu-şi jocul obişnuit de dat la gioale, iar ALDE pune mai presus de orice ambiţiile lui Tăriceanu(n-am uitat PNL aripa tînără, aripa frîntă şi toate alea!) cu riscul dispariţiei din politica românească!

A mai rămas USR, dar şeful neomarxiştilor români, catalogat de unii analişti ca om de dreapta , iar de alţii, care nu au obiceiul să bea, drept radical de stînga, Dan Barna, este atacat din toate poziţiile şi de peste tot. Chiar şi din interior!

Aşa că sîntem dispuşi să punem un pariu, pe o tavă de mici, o ladă de bere şi două pungi de seminţe(de floarea soarelui, că alea ne plac!) că la prezidenţiale va fi o întîlnire Iohannis-Dăncilă. Şi după aia va fi…

Dar ăsta-i al articol, din zilele care vor urma!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *