Scandalul din PSD Iaşi! Cui prodest?

Politic

Scandalul declanşat în interiorul Organizaţiei judeţene Iaşi a PSD de preşdintele Organizaţiei de Femei, consilierul judeţean Mihaela Ivancia, nu are, în opinia noastră, nici o legătură cu principiile sau cu buna conducere şi organizare a filialei de către preşedintele Maricel Popa!

Totul se leagă, credem noi, de listele pentru viitoarele alegeri, atît locale, cît şi parlamentare. După degringolada din decembrie trecut, PSD şi-a mai revenit. A oprit prăbuşirea şi, chiar, înregistrează creşteri în preferinţele de vot ale alegătorilor. Creşteri foarte mici, însă, astfel încît chiar şi în condiţiile unui guvern liberal extrem de slab, PSD nu va reuşi să obţină nici pe departe un scor apropiat de cel înregistrat în decembrie 2016. Aia rămîne istorie şi atît. De aici concluzia că locurile eligibile pe listele social-democrate nu vor fi foarte multe, cel puţin cu siguranţă nu la nivelul de acum patru ani. Doritori de mărire sînt mulţi în PSD, ca şi în celelalte partide dealtfel. Nemulţumiţii, cei care ştiu sigur că nu vor prinde locuri eligibile, au început să joace împotriva lui Popa. Ieri a fost Ivancia, azi sau mîine ar putea fi altul, pentru că alesul judeţean Ivancia nu este singurul nemulţumit. Dacă mai adaugăm în ecuaţie şi o entitate non-politică cu pretenţii în configurarea viitoarelor liste ale social-democraţilor, avem tabloul complet al celor cărora Popa le stă în gît.

Revenind la întrebare din titlu, trebuie să spunem că folosul nu va fi al social-democraţilor, oricare vor fi ei, anti sau pro-Popa. Din toată povestea asta cu iz de copii nemulţimiţi că nu li se dau jucăriile favorite avantajele le vor trage PNL şi Costel Alexe. Ultimul, doritor de şefie a CJ, a pierdut mult din viteză în ultima perioadă. Asta deoarece a primit o lovitură crîncenă de imagine. S-a reuşit asocierea sa cu tăierile masive, atît legale cît şi ilegale, de copaci din România. Că e pe drept, că e pe nedrept, nu comentăm că nu mai contează. Operaţiunea de asociere a numelui său cu traficul de buşteni a fost reuşită, asta e tot ce contează. Pe de altă parte, Popa, prin prezenţa sa în evenimentele ieşene ale perioadei de pandemie, a punctat ceva la capitolul imagine. Dacă la cele spuse mai adaugăm şi erodarea zilnică a liberalilor aflaţi la guvernare iese clar că pentru Alexe situaţia se prezintă cam rău.

În aceste condiţii, scandalul din interiorul PSD îi vine ca o mănuşă liderului liberal ieşean. Nici că se putea pleaşcă mai potrivită. Sigur, ne putem întreba dacă a fost o pleaşcă sau un eveniment programat? Nu ştim să răspundem, după cum nu ştim nici dacă acţiunea Mihaelei Ivancia a fost ceva spontan, a fost urmare a unei acţiuni de persuasiune dusă de apropiaţi ai săi sau a fost o batere de palmă în cel mai neaoş stil românesc. Tot ce ştim este că foloasele de pe urma scandalului le trag PNL şi Alexe!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *