Reacţii la echipa guvernamentală propusă de Ludovic Orban!Sorin Iacoban(ProRomânia):”Din guvern lipsesc profesioniştii!”

Politic

Anunţul făcut de preşedintele PNL, şi prim-ministru desemnat, Ludovic Orban, privind echipa guvernamentală cu care va merge în Parlament, stîrneşte comentariile politicienilor de toate culorile şi orientările politice!

Fostul deputat Sorin Avram Iacoban, coordonator ProRomânia Iaşi, este de părere că echipa a fost aleasă în pripă, iar programul de guvernare nu are nici o legătură cu realităţile României de azi.”Un guvern condus de un lider de partid cu un management slab în ceea ce priveşte partidul, nu cred că poate fi un bun prim-ministru, capabil să scoată ţara din criză.Deasemenea, lipsesc cu desăvîrşire profesioniştii în acest guvern. Programul de guvernare a fost prezentat la modul general, fără a ne fi prezentat punctual modul cum pot fi rezolvate o serie de probleme.Cele mai multe măsuri sînt nerealiste. De exemplu, încheierea execuţiei bugetare cu un deficit de 3% pe 2019. Combaterea corupţiei, întărirea încrederii cetăţenilor în instituţiile publice etc nu sînt chestiuni care se pot rezolva într-un singur an. Susţinerea acestui prezumtiv guvern în Parlament este făcută de către partide cu interese clar antagonice. De exemplu ALDE vrea alegerea primarilor în două tururi, UDMR nu vrea, USR vrea desfiinţarea secţiei speciale de anchetare a infracţiunilor din justiţie, ALDE nu vrea. În concluzie, un guvern cu susţinere slabă în Parlament nu poate avea rezultate bune. Salutăm prezenţa unui ieşean în guvern, dar acesta este doar un guvern prezumtiv, pentru că nu va trece. ” a spus, în cadrul unui interviu în format electronic, Iacoban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *