Provocările politicii ieşene pentru anul care va veni!

Politic

În plan politic, a fost un an turbulent acest 2019 ce tocmai stă să se termine! Dar, numai la nivel naţional, nu şi în plan local. La Iaşi, practic, atunci cînd la Bucureşti se auzeau zgomote de săbii şi topoare, plus zdrăngănit de cătuşe, la Iaşi, zic, nu s- aîntîmplat mai nimic.

Anul care vine are toate şansele să fie altfel. Există un număr de întrebări care vor trebui să-şi găsească răspuns. Le vom numi provocările lui 2020. În opinia noastră, acestea ar fi cam următoarele:

1.Îşi va menţine Marius Bodea statutul de candidat PNL pentru Primăria Iaşi sau va fi înlocuit pe ultima sută de metri? Dacă da, care este numele celui din urmă?

2.Îşi va menţine Maricel Popa poziţia de lider PSD Iaşi şi după congresul partidului din luna februarie?

3. Mihai Chirica va candida independent pentru Primărie sau îşi va găsi un partid care să-l susţină? Dacă da, care va fi acela? Răspunsul de la ultima întrebare este strict legat de raspunsul de la punctul 2.

4. Cine va fi candidatul PSD pentru Primăria Iaşi? Îşi va asuma candidatura cineva din partid sau va fi adus cineva din afară? Răspunsul la aceste întrebări este dependent şi de răspunsul la întrebările 2 şi 3.

5.Va reuşi PSD să-şi conserve poziţia de preşedinte CJ la alegerile viitoare? Social-democraţii nu stau rău pe judeţ.

Ar mai fi şi altele, dar toate derivă din cele de mai sus, aşa că ne mărginim să mai încercăm doar una singură: Va fi soare în primele zile ale lui iunie 2020?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *