”Preşedintele nu poate rezolva criza politică” spune Varujan Vosganian!

Politic

Deputatul ALDE Varujan Vosganian a spus, azi, într-o conferinţă de presă ţinută la Iaşi, că, dacă Florin Cîţu nu va reuşi să-şi valideze guvernul, atunci ieşirea din criză se poate face doar prin negocieri între partide.

”În cazul căderii guvernului Cîţu, ar fi o eroare să aşteptăm o soluţionare a crizei din partea preşedintelui Iohannis, pentru că ea nu va veni.Doar Parlamentul o poate face, prin consultări între partide, inclusiv PNL. Discuţiile trebuie să ducă la formarea unei majorităţi parlamentare. După aceea de abia trebuie mers la preşedinte cu soluţia gata. Nu putem prelungi criza. România are nevoie de un guvern stabil.” a spus Vosganian.

Deputatul ALDE a mai spus că se va vedea dacă PNL doreşte ieşirea din criză în funcţie de felul cum se va constitui guvernul Cîţu. ”Ludovic Orban nu s-a consultat cu celelalte partide pentru formarea guvernului său. A venit cu el direct în Parlament pentru a fi picat. Dacă şi Cîţu va proceda la fel, intenţia sa de a-şi pica propriul guvern va deveni clară.Dealtfel, criza este întreţinută de preşedinte. Numirea lui Cîţu nu arată decizia preşedintelui de a stopa criza politică, ci de a o adînci.” a mai spus liderul ALDE.

În ciuda celor spuse, Vosganian a anunţat că ALDE încă nu a luat o decizie în ce priveşte votarea sau nu a guvernului Cîţu. ” Noi ne dorim să avem consultări cu Florin Cîţu. Ne interesează, în principal, dacă există un plan credibil de finanţare a A8. Decizia o vom lua după aceste discuţii.” a mai spus Varujan Vosganian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *