PMP Iaşi vrea alianţe electorale pentru ”locale”!

Politic

Şi organizaţia Judeţeană Iaşi a PMP este pe punctul de a-şi clarifica opţiunile pentru apropiatele alegeri locale!

Candidatul partidului la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean iaşi va fi cu certitudine deputatul Petru Movilă. Cel mai cunoscut ”popular” ieşean va candida la şefia judeţului şi nu la cea a primăriei pentru că se consideră ca notorietatea lui Movilă va ajuta mai mult la atingerea pregului de 5% în cazul judelui. În ce priveşte candidatura la primărie, aceasta va fi stabilită pînă la mijlocul lunii viitoare, o listă scurtă de candidaţi fiind deja alcătuită.

În vederea trecerii pragului electoral, PMP Iaşi, spun surse din partid, este gata să intre şi în alianţe. Nu a fost hotărît încă numele formaţiunii spre care se vor îndrepta ”popularii”. Singurul luccru dat ca cert este că nu se va încerca o alianţă cu PSD.

Odată ce PMP îşi va nominaliza candidaţii tabloul electoral al Iaşului pentru alegerile locale se va completa aproape în totalitate: Chirica şi Alexe , la primărie  şi, respectiv  CJ, pentru PNL, Ciuhodar şi Popa pentru PSD, Botez, la primărie din partea ALDE. Ceva neclarităţi doar la Alianţa USR-PLUS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *