Pleacă Dăncilă din fruntea PSD? Cîteva consideraţii!

Politic

Pe scurt..

1. În opinia noastră, acest lucru trebuie să se întîmple. Viorica Dăncilă nu are nici charisma şi nici nu emană forţa necesară pentru a fi protagonista încercării de redresare a PSD. Dăncilă a fost atît un preşedinte de partid, cît şi un candidat prezidenţial de conjunctură. Numele celui care trebuia să cumuleze cele două calităţi era altul, dar nu s-a putut din motive de Rahova. Ea şi-a asumat, curajos am spune noi, un meci cu final dinainte cunoscut. A fost soluţia de avarie a PSD pentru alegerile prezidenţiale, Dăncilă beneficiind, în calitatea ei de prim-ministru, de notorietatea care îi permitea să candideze. E adevărat, ar mai fi existat prin PSD două, trei persoane cu aceeaşi notorietate dar, ştiind că lupta va fi pierdută, au ales să nu se bage în faţă aşteptînd vremuri mai bune. Una peste alta, Dăncilă trebuie, totuşi, să părăsească preşedinţia partidului.Şi trebuie să a facă acum. Nu este timp pentru amînări, gen congres prin februarie anul viitor. Se pierde prea mult timp în lupte intestine. Pînă la sfîrşitul anului, cel tîrziu, PSD trebuie să aibă o conducere statutară, aleasă, nu interimară. Întîrzierile vor face ţăndări partidul.Trebuie să se ştie cît mai rapid cine conduce şi care este direcţia.

2.Baronimea din partid trebuie să dispară. În noua epocă a internetului şi a tineretului care iese masiv la vot, rolul lor de ”colectori de voturi” s-a încheiat. Poate nu se va reuşi chiar acum în aceste zile, dar în următoarele două, trei luni e obligatoriu să se facă asta.

3. Cel care va prelua partidul trebuie să fie pur şi simplu inatacabil. Veleitarii nu au ce căuta în competiţie decît dacă sînt curaţi ca lacrima.Nici măcar o simplă amendă de circulaţie nu au voie să aibă la dosar. Hîrdaiele de rahat sînt gata pregătite, etichetate, cu nume înscrise pe ele şi aşteaptă să fie vărasate în capul viitorului preşedinte PSD.

Ce va ieşi din tot zbuciumul social-democraţilor?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *