Paul Stănescu:”Vom cîştiga amebele scrutinuri electorale de anul acesta”!

Politic

Optimism debordant al secretarului general al PSD, senatorul Paul Stănescu, la conferinţa de presă ce a avut loc, azi, la finalul Conferinţei Judeţene Iaşi a PSD.

După ce a recunoscut că în anul care trecut PSD a încasat două lovituri grele, pierderea alegerilor europarlamentare şi a celor prezidenţiale, Stănescu s-a arătat convins de capacitatea de redresare a partidului. ”PSD revine întotdeauna la suprafaţă în momentele grele. Sînt sigur că vom cîştiga atît alegerile locale cît şi pe cele generale. Şi asta indiferent cînd vor fi ele, dacă vor fi anticipate la generale sau într-un singur tur la cele locale.” a spus Stănescu.

Legat de alegerile locale, fruntaşul social-democrat a spus că toate organizaţiile PSD trebuie să-şi definitiveze candidaţii pînă cel tîrziu pe 15 februarie. ”Pînă atunci se va face selecţia, vor avea loc negocieri.” a mai spus Stănescu. Întrebat dacă şi primarul Mihai Chirica este în negocieri cu PSD, preşedintele PSD Iaşi, Maricel Popa, a spus că ” n-a venit să negocieze.” Popa a refuzat să dea un răspuns tranşant dacă Mihai Chirica va fi sau nu candidatul PSD la primăria Iaşi, spunînd doar că în evaluări sînt 18 potenţiali candidaţi. Totuşi , el a ţinut, să adauge că nu are probleme cu Chirica. ”Nu avem nici o neînţelegere. Instituţional colaborăm foarte bine.” a mai spus Popa.

Răspunzînd întrebărilor jurnaliştilor, Paul Stănescu s-a referit şi la guvernarea liberală. ”Nici un om nu înţelege ce a făcut Orban cu banii împrumutaţi. Investiţii nu se fac, majorările de pensii şi alocaţii sînt amînate pe motiv că nu sînt bani. Ei vor doar alegeri anticipate şi atît.” a spus secretarul general al PSD.

Stănescu s-a referit şi la situaţia din PSD, avînd în vedere apropiatul Congres al partidului. ”PSD trebuie condus de o echipă. Ultimii doi preşedinţi ai partidului l-au folosit ca pe un vehicul personal.” a mai spus Paul Stănescu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *