Păreri ale fruntaşilor liberali ieşeni despre candidatura lui Mihai Chirica!

Politic

Deşi se vorbea de multă vreme despre o posibilă aducere a lui Mihai Chirica în PNL Iaşi, mulţi dintre cei cu tangenţe în politica ieşeană se limitau la a crede că acesta va fi doar un simplu zvon. Astăzi, zvonul s-a confirmat prin chiar vorbele celui care a trebuit să cedeze postura de candidat la primăria Iaşi, deputatul Marius Bodea. Este curios de văzut care sînt poziţiile liderilor liberali ieşeni faţă de noua situaţie creată în partid. Ne ajută facebook-ul.

Consilierul judeţean Eduard Boz a avut pagina ”moartă” toată ziua de azi, adică nu a postat nimic. Interesantă este ultima întrebare pusă de un vizitator al paginii sale la ultima sa postare de ieri.”Spuneţi-mi că nu sînt adevăratele stirile despre Chirica..”. Fără raspuns din partea lui Boz.

Răzvan Timofciuc, în schimb, este categoric. ”Aducerea lui Mihai Chirica în PNL Iaşi este o greşeală” scrie consilierul local liberal.

Ciprian Bostan, întocmai ca şi Boz, fără activitate sau opinii pe cuprinsul zilei de azi.

Etienne Ignat a fost activ şi orientat pe subiectul zilei. Ultima sa postare se încheie cu o întrebare. ”Cum doamne ferește să pot accepta venirea domnului Chirica în PNL?”

”Guralivul” Romeo Vatră , cel care postează de n ori pe zi pe facebook nu tace nici azi. Postarea sa ne vorbeşte  despre companii aeriene şi aeroporturi. Nimic despre Chirica sau Bodea.

Restul consilierilor judeţeni, mucles, cu două excepţii. Vasile Cotiugă s-a arătat extrem de critic la aducerea lui Chirica în PNL, într-o postare imediat după aflarea ştirii. Silviu Apostol are o postare misterioasă , fără explicaţii, un citat din Corneliu Coposu: ”Negociem orice, dar nu principii.” Este extrem de probabil că exprimă dezaprobarea faţă de manevra politicianistă a lui Costel Alexe/

În ce priveşte zvonistica, aceasta spune că eventuala despărţire de Marius Bodea nu ar fi percepută ca o catastrofă de către mulţi liberali. Cuvîntul de ordine ar fi, se zice, ”decît Bodea primar şi Timofciuc vice, mai bine Chirica, cu el ne mai putem înţelege, cu ăia doi, nu.”

Intervievat în format electronic despre planurile sale de viitor, Marius Bodea a spus că ”intenţionez să scap oraşul de cea mai coruptă administraţie din România, astăzi în top3 în panoplia corupţiei de 30 de ani încoace.” Întrebat din ce postură va face aceasta, Bodea a răspuns că ”din aceeaşi postură ca şi pînă acum, de cel mai determinat opozant al acestei caracatiţe.” Bodea nu a răspuns dacă lupta sa o va duce din interiorul PNL sau cu ajutorul altei formaţiuni politice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *