Orban a revenit în public cu un discurs politizat!

Politic

Premierul Ludovic Orban nu poate ieşi din agenda liberală prevăzută pentru acest an:campania electorală pentru alegeri, la termen sau anticipate. Sigur, ultima variantă a fost înlocuită cu ”amînate”.

Ieşit azi pe sticlă după o pauză de refacere (unii îi spun izolare) de două săptămîni, Orban a reuşit performanţa de a vorbi mult , fără a spune nimic. A părut mai mult o încercare de a arăta că există. Nu ne îndoiam de asta. Şi, totuşi, Orban a spus ceva. A aruncat cîteva săgeţi înspre ”duşmanul de clasă”, recte PSD. Trecem cu vederea că toată lumea politică a cerut ca discursurile şi intervenţiile televizate ale oricui să se limiteze la subiectul zilei, soluţii pentru ieşirea din criză. Pînă şi preşedintele Iohannis, care pînă acum vreo trei săptămîni nu pierdea nici o ocazie să atace pe social-democraţi, şi-a domolit discursul pe această temă şi se referă strict la criza coronavirusului. Orban, speriat că un eşec în managementul crizei l-ar face să piardă puterea a luat-o pe arătură, încălcînd pactul tacit dintre partide, şi a atacat PSD. Că, zice el, a găsit stocul pentru urgenţe medicale zero. Moştenire PSD. Nu ştim dacă este aşa, dar nu mergem apriori pe varianta că ar minţi. S-ar putea să spună adevărul, s-ar putea chiar aşa să fi fost. Să fi fost, cînd? În noiembrie anul trecut. Aha, anul trecut. Şi de atunci încoace, tu ce ai făcut? Nimic? Ai luat puterea ca să ne spui de ce nu poţi face un lucru sau ca să-l faci?

Ceea ce a făcut Orban nu este nou în politica românească a ultimilor 30 de ani. Din 1996, de la căderea de la putere a PDSR, fiecare actor politic care a preluat conducerea a acuzat greaua moştenire lăsată de predecesori. Nu credem că au minţit în totalitate. În mare, probabil chiar aşa a fost. Dar tu ai preluat puterea spunînd că poţi guverna mai bine, că ai soluţii.Nu să arunci rahat în predecesori şi atît.

PNL a luat puterea. Să guverneze atunci. Spun că sînt mai buni decît PSD. Să o arate. De scuze sîntem sătui. Nu ne interesează de ce nu poţi face. ne interesează să faci. Altfel, la viitoarea schimbare de putere va veni şi rîndul PNL să fie arătat cu degetul. Că, ia uite ce a lăsat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *