Oamenii ăştia sigur sînt în regulă? Liberalii ieşeni vor acordarea de ajutoare pentru plata bonelor!

Politic

Cînd eşti în pană de idei concrete, iar alegerile se apropie, apar şi iniţiative de acest gen!

PNL Iaşi doreşte promovarea unei Hotărîri de Consiliu Local la care nici comuniştii, în vremurile lor de glorie, nu s-au gîndit. Reprezentanţii ieşeni ai dreptei româneşti(vorba vine, PNL actual e de stînga!) vor să plătească bonele celor care nu au reuşit să-şi înscrie copilul la grădiniţă sau la creşă.

Citiţi mai jos. E un comunicat de presă al liberalilor ieşeni, nu al celor din jurul lui Ceauşescu sau Dej.

”Pentru a veni în sprijinul părinţilor ai căror copii au rămas fără loc la creşă, propunem acordarea unui sprijin finaciar pentru plata bonelor, bani ce vor fi alocaţi din bugetul local” se spune în comunicat.

Restul nu-l mai prezentăm, el conţinînd citate din marii gînditori politici liberali Etienne Ignat şi Marius Bodea. Oricum, pentru a da şi o notă de seriozitate propunerii, liberalii stabilesc şi ceva ce s-ar vrea un fel de cod metodologic. Comunicatul spune că pot primi ajutorul doar cei cu venituri de pînă la 3500 lei lunar, acesta variind de la 250 la 750 de lei.

Practic, liberalii propun o nouă indemnizaţiei de creştere a copilului, numai că banii nu mai ajung pe mîna părinţilor, ci pe cea a bonelor. Dacă iniţiativa ar fi venit de la PSD, partid de stînga, poate comentariile noastre ar fi fost mai puţin caustice. De la liberali, însă, ne-am fi aşteptat la altceva.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *