Ne îndreptăm spre o finală Iohannis-Dăncilă la ”prezidenţiale”?

Politic

Nu ştiu la ce mai foloseşte ţinerea alegerilor prezidenţiale din acest an! La cum se fac jocurile, şi mai ales ţinînd cont de faptul că nimeni nu pare a avea nici forţa şi nici dorinţa de a le împiedica, Klaus Iohnnis îşi va prelungi şederea la Cotroceni cu încă cinci ani.

Să ne explicăm un pic!Toate scenariile, toate măsurătorile, toate sondajele dau ca sigură victoria preşedintelui în funcţie în cazul în care se va confrunta în turul doi al alegerilor cu actualul premier şi preşedinte PSD , Viorica(cu i , nu cu e!) Vasilica Dăncilă. Păi, dacă asta este varianta cîştigătoare înseamnă că aşa se va întîmpla. Pe ce ne bazăm? Pe prevederile constituţionale, care spun că preşedintele numeşte şefii parchetelor, numeşte şefii serviciilor secrete şi face avansările în grad.Nu-i de ajuns?

În opinia noastră, planul se va face în două etape. Prima , aflată în desfăşurare, este slăbirea şi mai puternică a candidatului PSD prin divizarea stîngii. O fi avînd Iohannis cîştig de cauză şi în faţa unui bloc de stînga, dar , pentru a nu lăsa loc la nici o surpriză, tot mai bine e să îl facem bucăţele. Aşa că, în prezent, pe zona stîngii avem sumedenie de candidaţi. Azi, cică, au loc discuţii între PSD, ALDE şi ProRomânia în vederea găsirii unei înţelegeri. Fiţi pe pace, nu se va ajunge la nici un acord, fiecare îşi va meţine poziţia şi candidatul. Va rezulta că Dăncilă va fi candidatul PSD, aşa cum se doreşte la Cotroceni. Mai rămîne doar ca doamna prim-ministru să primească pîrtie spre turul II. Aici e un pic mai complicat şi reprezintă etapa a doua a planului. Mai exact, candidatul USR, Dan Barna , care se prezintă foarte bine în sondaje azi, trebuie scos din joc. Modul exact cum se va face asta nu îl cunoaştem , dar ceva idei avem. Un atac referitor la poziţiile politice ale lui Barna, stîngist radicale, neomarxiste, nu ar avea un mare efect la alegători, unii neînţelegînd nimic din toate astea, iar alţii fiind de-a dreptul de acord cu vederile liderului USR, din convingere sau pură frustrare, nu are importanţă. În opinia noastră, atacul va fi dat la temelia mesajului USR-ist, adică ”fără penali în funcţii publice”. Mai precis, ne aşteptăm ca , în scurt timp, să apară niscai dosare care să vizeze USR-işti importanţi şi , de ce nu, chiar pe Dan Barna însuşi. Dosarele musai trebuie să fie legate de ceva bani şi va fi posibil să fie bazate chiar pe fapte reale, că doar nu-şi închipuie cineva că USR-iştii sînt nişte îngeri căzuţi din cer într-un imaculat veşmînt alb. Logica asta spune că va fi lovitura ce se va încerca a se aplica USR-ului, aşa că este foarte probabil că aşa se va şi întîmpla.

Mai sînt, totuşi, cîteva luni bune pînă la alegeri şi nu-i imposibil să sară vreun iepure din vreun tufiş!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *