Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO!

Politic

Mircea Geoană va ocupa poziţia numărul doi din cadrul NATO, el urmînd să preia funcţia de secretar general adjunct. Anunţul a fost făcut de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

“Sunt bucuros să anunţ numirea lui Mircea Geoană în funcţia de adjunct al secretarului general NATO. Este un promotor puternic al relaţiilor transatlantice şi va aduce experienţa îndelungată de politician şi diplomat. Va fi primul român care deţine această poziţie înaltă“, a anunţat Stoltenberg prin intermediul unui comunicat postat pe site-ul Alianţei.

Geoană o va înlocui în funcţie pe americanca Rose Gottemoeller, care preluase această poziţie în octombrie 2016.

„Sunt mandru sa fiu desemnat de catre Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg, ca urmatorul Secretar General Adjunct. Este, deopotriva, o uriasa provocare si o oportunitate de a reprezenta interesele Aliantei noastre, care asigura securitatea a peste 1 miliard de cetateni. De-a lungul carierei mele diplomatice si politice am promovat legatura transatlantica si integrarea euro-atlantica a Romaniei. Sunt profund onorat sa fiu desemnat pentru aceasta pozitie cheie ce reprezinta, de asemenea, o recunoastere a importantei contributii a Romaniei in cadrul NATO.” a scris Geoană pe pagina sa de facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *