Meciul liberal Bodea-Alexe. Cine va cîştiga?

Politic

Cum se va termina războiul civil liberal ieşean?

Nu ştim, sinceri să fim. Dar e clar că deputatul Costel Alex, în prezent ministru, este numărul 1 liberal ieşean. Şi-a pus şi oameni de-ai lui în guvern, aşa încît nu mai are mult de aşteptat ca să fie categorisit drept un baron local. Ceea ce, în opinia noastră, nu ar fi foarte departe de adevăr.

Şi, cu toate acestea, meciul cu deputatul Marius Bodea este foarte greu pentru Alexe să-l cîştige. Recapitulăm datele războiului dintre cei doi. Alexe, că de, familia e mare şi sînt cîteva guri flămînde, va candida, foarte probabil, la preşedinţia CJ Iaşi.Dar, ca să te alegi, nu-i suficient să fii ăl mai tare din parcare pe judeţ. E nevoie şi de voturile pe municipiul Iaşi , care fac aproape cît alea pe judeţ. În urmă cu aproape patru ani, Marius Bodea nu a făcut mare scofală la alegerile pentru primăria Iaşi. A avut chiar cîteva, puţine, procente sub partid, adicătelea PNL .De aici şi angoasa lui Alexe. Vrea un om care să facă plus pe municipiu şi să se rasfrîngă voturile şi asupra lui.

Calculul lui Alexe e corect.Dacă n-am un tovăraş tare va fi mai greu. De, Maricel e bine înfipt pe judeţ. Aşa că, de ceva vreme, Alexe se cam chinuie să-l mătrăşească pe Bodea, mai exact să-l scoată din postura de candidat PNL la primăria Iaşi.

Părerea noastră e că Alexe se luptă cu morile de vînt . O fi el tare la Bucale, dar să-l scoată pe Bodea din cărţi e tare greu.Pierdant acum patru ani, Bodea şi-a orientat de atunci încoace discursul strict pe problemele Iaşului.A lăsat-o mai moale cu Dragnea, cu corupţia , cu justiţia, deşi a mai spus ceva şi despre astea, şi s-a focusat strict pe Iaşi, pe problemele oraşului. Că le vede cum trebuie sau nu, asta e altă discuţie. Dar a intrat în mintea alegătorilor liberali ca virtual candidat al partidului la primărie. Vorbim aici de votanţii obişnuiţi, şi nu de găşculiţele din PNL:. Tragerea lui pe linie moartă ar debusola electoratul PNL ieşean. Iar ăsta nu Dangă, Vatră, etc. Sînt oameni care cred în ideea liberală şi le-a intrat deja în cap că Bodea e candidatul lor.

Concluzie. Nu va fi nici o surpriză în ceea ce priveşte candidatul PNL la primărie, deşi prin partid ar fi mulţi care i-ar cînta prohodul lui Bodea. Pur şi simplu nu se poate schimba solistul afişat cu o zi înaintea concertului. Alexe înţelege asta. Adevăratul război va începe după consumarea alegerilor. Asta dacă Bodea va pierde iar!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *