You are here
Home > Externe > Masacru în Texas! 20 de oameni morți și alți 26 răniți uciși de un trăgător izolat!

Masacru în Texas! 20 de oameni morți și alți 26 răniți uciși de un trăgător izolat!

Un bărbat înarmat cu o pușcă a deschis focul într-un magazin Walmart din El Paso, Texas, sâmbătă, ucigând 20 de persoane și rănind alți 26 în timp ce cumpărătorii panicați și angajații au făcut tot posibilul pentru a se proteja înainte ca atacatorul să se predea unităților de poliție sosite la fața locului.

Suspectul de sâmbătă a fost identificat oficial ca un bărbat alb, în ​​vârstă de 21 de ani, din Allen, Texas, într-o suburbie din Dallas, la aproximativ 650 de mile (1.046 km) est de El Paso, care se află de-a lungul Rio Grande, peste granița SUA-Mexic de Ciudad Juarez .

Șeful poliției din El Paso, Greg Allen, a declarat că autoritățile examinează un manifest din partea suspectului care indică „existența unui potențial la o infracțiune de ură”. Funcționarii au refuzat să  dezvolte subiectul și au spus că ancheta continuă.

Dar o declarație de patru pagini postată pe 8chan, un forum de mesaje online, adesea folosit de extremiști, și care se crede că a fost autorizat de suspect, a numit atacul Walmart „un răspuns la invazia hispanică din Texas”.

El Paso și Ciudad Juarez, împreună cu orașul vecin Las Las, New Mexico, formează o zonă metropolitană de aproximativ 2,5 milioane de rezidenți care constituie cea mai mare populație bilingvă, bi-națională din America de Nord.

Președintele Mexicului, Andres Manuel Lopez Obrador, a declarat că trei cetățeni mexicani au fost printre morți, iar alți șase au fost printre răniți.

Carnagiul este clasificat ca cel de-al optulea din istoria modernă a Statelor Unite, după cel din 1984 în San Ysidro, California, care a luat 21 de vieți.

(reuters)

Lasă un răspuns

Top