Masacru în Texas! 20 de oameni morți și alți 26 răniți uciși de un trăgător izolat!

Externe

Un bărbat înarmat cu o pușcă a deschis focul într-un magazin Walmart din El Paso, Texas, sâmbătă, ucigând 20 de persoane și rănind alți 26 în timp ce cumpărătorii panicați și angajații au făcut tot posibilul pentru a se proteja înainte ca atacatorul să se predea unităților de poliție sosite la fața locului.

Suspectul de sâmbătă a fost identificat oficial ca un bărbat alb, în ​​vârstă de 21 de ani, din Allen, Texas, într-o suburbie din Dallas, la aproximativ 650 de mile (1.046 km) est de El Paso, care se află de-a lungul Rio Grande, peste granița SUA-Mexic de Ciudad Juarez .

Șeful poliției din El Paso, Greg Allen, a declarat că autoritățile examinează un manifest din partea suspectului care indică „existența unui potențial la o infracțiune de ură”. Funcționarii au refuzat să  dezvolte subiectul și au spus că ancheta continuă.

Dar o declarație de patru pagini postată pe 8chan, un forum de mesaje online, adesea folosit de extremiști, și care se crede că a fost autorizat de suspect, a numit atacul Walmart „un răspuns la invazia hispanică din Texas”.

El Paso și Ciudad Juarez, împreună cu orașul vecin Las Las, New Mexico, formează o zonă metropolitană de aproximativ 2,5 milioane de rezidenți care constituie cea mai mare populație bilingvă, bi-națională din America de Nord.

Președintele Mexicului, Andres Manuel Lopez Obrador, a declarat că trei cetățeni mexicani au fost printre morți, iar alți șase au fost printre răniți.

Carnagiul este clasificat ca cel de-al optulea din istoria modernă a Statelor Unite, după cel din 1984 în San Ysidro, California, care a luat 21 de vieți.

(reuters)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *