Maricel Popa despre ”consilierii Chirica” din PSD:”Nu am ce le face!”

Politic

Într-o conferinţă de presă ţinută azi la sediul PSD, preşedintele organizaţiei judeţene a social-democraţilor, Maricel Popa, a afirmat ceva ce toată presa ieşeană, şi nu numai, ştia. Consilierii municipali ai PSD sînt, în majoritate, controlaţi de primarul Mihai Chirica, deşi acesta din urmă nu mai este demult membru al partidului. Popa nu a spus, însă, şi cum poate fi remediată această situaţie.

Intervievat telefonic, Maricel Popa a spus că nu poate face nimic împotriva susţinătorilor lui Chirica din CL Iaşi. ”Pe legislaţia actuală am mîinile legate. Le retragem sprijinul politic, dar ei rămîn consilieri.Majoritatea îşi fac propriile interese şi nu au în vedere şi pe cele ale partidului. Aici îi numesc pe cei cu investiţii imobiliare.Ei sînt clar de partea lui Chirica, pentru că depind de el. Vom scăpa de ei, cel mai probabil, la viitoarele alegeri locale. Dar nu trebuie să se înţeleagă că toţi sînt oamenii lui Chirica. Sînt şi cîţiva de bună credinţă printre ei.” a spus Popa. Preşedintele PSD Iaşi nu i-a nominalizat pe cei consideraţi a fi de bună credinţă.

Declaraţiile de azi ale lui Maricel Popa survin după ce în şedinţele CL Iaşi s-a încetăţenit obiceiul ca aleşii locali social-democraţi să voteze în bloc iniţiativele legislative ale primarului Mihai Chirica , deşi acesta nu mai este coleg de partid cu ei, iar unele dintre acestea întîmpină obiecţii serioase şi fundamentate din partea consilierilor aparţinînd altor formaţiuni politice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *