Marea Britanie ar putea intra într-o recesiune explozivă, spun finanţiştii britanici!

Externe

Marea Britanie ar putea intra intr-o recesiune dură, iar un brexit fara acord ar putea dubla anul viitor deficitul bugetar al tarii, a declarat joi oficiul de supraveghere al finantelor publice.

Un Brexit fără obiect va afecta încrederea și va descuraja investițiile și va duce la bariere mai mari în calea comerțului cu Uniunea Europeană, împingând valoarea librei și provocând o scădere a economiei cu 2% până la sfârșitul anului 2020, a afirmat  Oficiul pentry Responsabilitate Bugetară(ORB) referindu-se la previziunile Fondului Monetar Internațional.

Un  Brexit fără acord- ceea ce cei doi concurenți care doresc să fie următorul prim-ministru al Marii Britanii spun că sunt pregătiți să facă- ar putea adăuga 30 miliarde de lire sterline (37,4 miliarde de dolari) pe an la împrumuturile publice până în anul financiar 2020/21, a spus ORB.

OBR a declarat că promisiunile de cheltuire și de reducere a impozitelor făcute de Boris Johnson și Jeremy Hunt, unul dintre cei care urmează să devină prim-ministru săptămâna viitoare, ar pune o presiune asupra bugetului.

“Cadrul de control al cheltuielilor pare să fie sub presiune, anunțurile majore fiind făcute în afara evenimentelor fiscale, iar conducerea conservatoare face angajamente care ar fi costisitoare dacă ar fi implementate”, se mai arată în analiza ORB.

(reuters)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *