Liberalii care au votat alături de PSD în ultima şedinţă ordinară a CL Iaşi vor fi chemaţi să dea explicaţii!

Politic

Un controversat schimb de terenuri aflat pe ordinea de zi a şedinţei CL Iaşi de vineri , 27 septembrie, a adus cu sine şi o adevărată bombă în politica locală! Patru aleşi locali PNL au votat alături de social-democraţi!Eduard Boz, Ciprian Bostan, Tudor Dornean şi Alexandru Coţofan au fost de acord cu cu schimbul unui teren din strada Cicoarei, zonă cu mare potenţial de dezvoltare , cu unul aflat în proximitatea Cimitirului Eterenitatea. Precizăm că au mai existat situaţii în care aleşii PNL au votat alături de PSD, dar au votat în corpore. Acum, liberalii s-au divizat în ce priveşte opţiunea lor de vot.

Contactat telefonic, preşedintele Organizaţiei municipale Iaşi a PNL, deputatul Marius Bodea, a spus că este surprins de votul celor patru.”Cei patru colegi au votat de capul lor aici, încălcînd decizia Biroului Politic din data de 25 septembrie, dar şi altele din 2018, care interzic vot pe schimb de terenuri care nu sînt din categoria pentru producţie, căi de acces, parcări şi terenuri de sub locuinţă.Mandatul biroului a fost de vot împotrivă şi în şedinţa de 25. Vom analiza această manifestare a lor în cadrul partidului, unde vor trebui să explice de ce, pentru prima dată, au încălcat o decizie statutară, şi care are consecinţe, conform regulamentului PNL. Sînt băieţi mari şi îşi asumă, bănuiesc, decizia lor.” a spus Bodea.

Faptul că cei patru consilieri au încălcat decizia stabilită în interiorul organizaţiei mai naşte o întrebare: A pierdut controlul Bodea asupra celor care le este şef pe linie de partid? ”Nu. Cei patru au încălcat o decizie a PNL Iaşi.Încălcarea unei decizii rămîne în cazierul lor politic şi azi şi mîine şi peste opt luni cînd se fac listele pentru alegerile locale.” a mai spus Marius Bodea.

Surse din PNL spun că ”îmbîrligătorul” întregii afaceri ar fi preşedintele Organizaţiei judeţene, deputatul Costel Alexe, într-o încercare de a-i submina poziţia lui Bodea. Cei doi se află de mult timp în război. Nedeclarat oficial!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *