Johnson promite că Brexit-ul se va face pînă de Crăciun!

Externe

Parlamentul britanic va vota acordul Brexit al lui Boris Johnson vineri, o acțiune pe care prim-ministrul a descris-o ca promisiunea lui de a „încheia votul pentru Brexit pentru Crăciun” în urma victoriei sale electorale.

După ce a suferit câteva înfrângeri grele în parlamentul precedent, Johnson se bucură acum de o majoritate mare și ar trebui să se confrunte cu puține opoziții în ceea ce privește trecerea proiectului de lege pentru a implementa cea mai mare schimbare de politică externă și comercială din Marea Britanie din ultimii 40 de ani.

La mai bine de trei ani de când Marea Britanie a votat pentru a ieși din Uniunea Europeană într-un referendum din 2016, incertitudinea profundă asupra Brexitului a fost înlocuită cu termenul ferm din 31 ianuarie.

„Astăzi vom îndeplini promisiunea pe care am făcut-o oamenilor și vom obține votul Brexit încheiat pentru Crăciun”, a spus Johnson înainte de vot, care ar trebui să aibă loc în jurul orei 1430 GMT.

„Atunci, la începutul noului deceniu, la începutul unei noi perioade pentru țara noastră, parlamentarii noștri se vor întoarce la Westminster pentru a termina imediat treaba, pentru a ne scoate din UE la 31 ianuarie și pentru a muta această țară înainte. “ a mai spus Johnson.

(reuters)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *