Johnson în terapie intensivă, a avut nevoie de oxigen după ce simptomele COVID-19 s-au agravat!

Externe

Primul ministru britanic Boris Johnson a fost în terapie intensivă marți, după ce a primit sprijin de oxigen pentru complicații grave COVID-19, lăsând ministrul său de externe să conducă răspunsul guvernului la focarul accelerat.

Bătălia personală a lui Johnson cu virusul a zguduit guvernul britanic în momentul în care Marea Britanie intră în ceea ce spun oamenii de știință că este probabil să fie una dintre cele mai mortale săptămâni ale pandemiei, care a ucis 5.373 de persoane în Marea Britanie și 70.000 în întreaga lume.

Johnson, în vârstă de 55 de ani, a fost internat duminică târziu după ce a suferit simptome persistente de coronavirus, inclusiv o temperatură ridicată și o tuse, timp de mai mult de 10 zile.

Starea sa s-a deteriorat rapid în următoarele 24 de ore și a fost mutat într-o unitate de terapie intensivă, unde sunt tratate cele mai grave cazuri. Deși a primit oxigen, biroul său a declarat luni că este în continuare conștient și a fost mutat la terapie intensivă în cazul în care ar trebui să fie pus pe un ventilator.

Johnson este primul lider al unei puteri majore care va fi internat pentru noul coronavirus.

În timp ce Marea Britanie nu are un plan formal de succesiune în cazul în care un prim-ministru va fi incapacitat, Johnson a cerut secretarului de externe, Dominic Raab, să-l înlocuiască „acolo unde este necesar”.

(reuters.co.uk)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *