Îşi vor duce sau nu pînă la capăt mandatul de consilier local Etienne Ignat şi Răzvan Timofciuc?

Politic

Situaţie neclară în ce priveşte activitatea în continuare în Consiliul Local a consilierilor Etienne Igant şi Răzvan Timofciuc!

Cei doi, aflaţi de mult timp în siajul deputatului Marius Bodea, au anunţat că îl vor urma pe acesta, devenit candidat USR pentru preşedinţia Consiliului Judeţean. Cel puţin pentru Ignat, treburile sînt clare, ultimele sale postări pe pagina de facebook clarificînd trecerea sa la USR. Problema este că respectivii consilieri au fost aleşi pe listele PNL. În aceste condiţii , se pune întrebarea dacă ei îşi vor mai continua activitatea în CL Iaşi?

”Statutul PNL spune foarte clar că atunci cînd cineva anunţă trecrea la altă formaţiune politică îşi pierde automat calitatea de membru. Nu trebuie o demisie scrisă. Retragerea sprijinului politic o poate face doar Biroul Politic Local. Se va discuta acolo.” a spus, într-o discuţie telefonică, purtătorul de cuvînt al PNL Iaşi, Romeo Vatră.

Pe de altă parte, preşedintele interimar al organizaţiei municipale Iaşi a PNL, Eduard Boz, spune că, pentru a lua în discuţie retragerea sprijinului politic, cei doi ar trebui să-şi oficializeze poziţiile. ”În primul rînd , cei doi trebuie să-şi asume apartanenţa la un alt partid şi să-şi clarifice situaţia în PNL. Pînă în prezent, nici măcar Etienne, care şi-a trîmbiţat demisia pe facebook nu a înregistrat-o la sediu. Şi-au anuţat demisiile? Unde? Au dat pe surse. Presa a scris de plecarea , noi toţi ştiam că au negociat înscrierea în PLUS, dar nu au făcut adresă oficială către PNL” a spus Boz în cadrul unui interviu în format electronic.

Dacă PNL ar retrage sprijinul politic celor doi, atunci aceştia şi-ar pierde automat şi locurile în Consiliul Local Iaşi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *