Intră şi USR la guvernare?

Politic

Conducerea USR va avea, luni seară, o discuție informală legată de calea de urmat în negocierile pentru viitoarea guvernare PNL. În partid se formează un nucleu pentru intrarea la guvernare desi liderul partidului, Dan Barna, nu este de acord. O variantă de lucru este ca deputatul Stelian Ion să fie propus ministru al Justiției. Gruparea care ia în calcul intrarea USR la guvernare este în acest moment în inferioritate în partid. Se mai discută în USR ca, în cazul intrării la guvernare, să mai fie cerut și un alt portofoliul, in discutii fiind Mediul.

Liderul deputaților USR, Stelian Ion, a declarat luni, pentru MEDIAFAX, că a propus, în cadrul unor discuții interne din partid, intrarea la guvernare și solicitarea portofoliului Justiției. Decizia privind condițiile pe care le va cere USR pentru susținerea unui nou Guvern va fi luată luni seară.

“Este o dezbatere internă în care am prezentat puncte pentru o asemenea poziționare, cel puțin pentru solicitarea portofoliului Ministerului Justiției, nu pentru mine personal, ci pentru USR. Cred că ar trebui să fim în miezul problemei și să veghem mai departe la respectarea legii și la îndeplinirea obligațiilor asumate față de UE. Este un minister cheie în acest guvern și pe partea de luptă pentru apărarea justiției, USR a fost vioara întâi și s-ar potrivi foarte bine. Sunt argumente pro și contra”, a zis Stelian Ion.

Acesta a spus că nu își dorește să conducă Ministerul Justiției, fiind dedicat deja candidaturii sale pentru Primăria Constanța.

De asemenea, deputatul a afirmat că o decizie privind această propunere și condițiile USR pentru susținerea unui nou Guvern va fi luată luni seară în cadrul Comitetului Politic al USR.

Liderul USR, Dan Barna, a precizat că va merge marți la încă o rundă de consultări la Palatul Cotroceni, precizând că Alianța USR-PLUS a spus constant că va intra la guvernare doar după alegerile parlamentare. El a enunțat și patru condiții pentru a vota în favoarea următorului guvern.

 

 

(stiripesurse.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *