Întîlnire preşedinte-PNL! Cîteva concluzii!

Politic

Întîlnire la vila Lac între preşedintele Iohannis şi activul de partid şi de stat al PNL. Detalii despre discuţii au apărut, pe surse, în presă. Trecem peste ele. Nu au suficientă credibilitate. Un liberal, participant, anonim, zice, pe şest, ce au vorbit ceilalţi liberali. Poate are ambiţii neatinse încă şi vrea să-i sape pe ceilalţi. Poate e parte dintr-un scenariu convenit dinainte. Poate e doar un bou pe care l-a luat gura pe dinainte. Nu ştim. Oricum, nu prezintă credibilitate.

Totuşi, chiar fără informaţii de prima mînă, cîteva concluzii putem trage.

1.Iohannis e în primul şi în primul rînd preşedintele PNL, nu al tuturor românilor. Întîlnirea ar fi avut justificare din poziţia sa de preşedinte dacă ar fi vorbit strict cu guvernul. Prin Constituţie e mediator şi dialogul cu guvernul este absolut firesc. Acolo, însă, au fost şi fruntaşi liberali, oameni de partid adică, ce nu au treabă cu guvernul propriu-zis.

2.E groasă cu guvernarea. De ce ar fi chemat preşedintele activul de partid şi guvernul dacă treburile ar merge bine pentru PNL? La şedinţă? Nu are sens. Dacă lucrurile mergeau bine trebuiau lăsate aşa. Simple declaraţii de presă ar fi fost suficiente.

3. Alegerile rămîn obiectivul zero al PNL. Încă sînt lideri în sondaje şi trebuiesc făcute cît mai repede.

În final , şi o opinie. Credem că s-a discutat, sau măcar sugerat, şi o schimbare masivă în componenţa guvernului. PNL scade în sondaje(deşi tot primul este) , iar dacă se continuă cu aceeaşi formulă, la alegeri, oricît de repede vor fi făcute acestea, tot un dezastru va fi. Noi credem că va urma o operaţiune de cosmetizare, în care ar putea fi schimbat chiar primul-ministru. Cum se va face asta, în condiţiile în care PNL nu deţine majoritatea în Parlament, e greu de spus, dar opinăm că asta se doreşte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *