Interimat pe termen, încă, nedefinit la ALDE Iaşi!

Politic

Situaţie extrem de confuză la ALDE Iaşi!

După dizolvarea organizaţiei judeţene pe motiv de nerealizare a baremului de 5% la recentele alegeri europarlamentare o singură certitudine există în ALDE: Varujan Vosganian este preşedinte interimar al organizaţiei. Următorul pas ar fi  constituirea unui Birou Politic interimar care să treacă la organizarea unei Conferinţe judeţene extraordinare ce va alege leadership-ul ieşean al partidului.

Surse din ALDE Iaşi spun că Vosganian ar fi prezentat, deja, conducerii centrale de la Bucureşti o listă cu membrii Biroului Politic interimar , dar o dată a Conferinţei judeţene nu a fost stabilită. Aceasta ar putea avea loc înainte de alegerile prezidenţiale din noimbrie, dar nu este exclusă nici ţinera sa după această dată

În ce priveşte candidaturile pentru preşedinţia filialei, în afară de Vosganian nici un nume nu se aude, nici la modul oficial şi nici la sectorul ”zvonistică”.

Conform surselor amintite, dezlegarea situaţiei ar putea surveni în următoarea săptămînă, cînd  Vosganian este aşteptat la Iaşi după mai bine de două săptămîni de absenţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *