Încearcă PSD să se bată singur?

Politic

Nu înţelegem ce se întîmplă în PSD şi nici poziţia sa faţă de guvernarea Orban!

De cîteva zile în PSD a început o vînzoleală teribilă referitoare la revenirea în partid a unor ”foşti” cu pretenţii de reformare a partidului. Declaraţii peste declaraţii, atacuri şi eschive, ba chiar şi contraatacuri. Exact ce era necesar PSD, adică, într-o perioadă în care guvernul liberal pierde zilnic suport popular. La astea, colac peste pupuză, şi şuşotelile preşedintelui Ciolacu, adresate conducerilor locale, referitoare la o posibilă anchetare de către DNA a Vioricăi Dăncilă. Ce se întîmplă? Sînt informaţii nedate publicităţii care indică o creştere a social-democraţilor şi este necesară spargerea partidului prin lupte interne? Nu ştim, dar aşa par a sta  lucrurile privite din afară.

La toatea astea, adăugăm atitudinea de combatere ”din gură” a guvernării liberale, nu prin adevărate acţiuni de opoziţie. O să facem, o să dregem, dar, concret, nimic. Dacă îşi închipuie cineva din conducerea PSD că ”statul la cutie” este strategia potrivită , noi credem că se înşeală.De ce?

1.Ura împotriva PSD nu a dispărut , iar cei care urăsc pe social-democraţi o vor face şi în continuare, indiferent de cît de multe semnale de dare pe brază vor da  psd-iştii.

2. Cîştigurile politice de pe urma slabei guvernări liberale nu le vor contabiliza ei. Cei care au votat PNL şi Iohannis, dar sînt nemulţumiţi de actuala guvernare, vor ştampila USR în cea mai mare parte, deşi cîteva voturi se vor duce şi la PMP.

3.Cîştigurile electorale se pot obţine doar de la cei nehotărîţi sau prin scoaterea la vot a celor care nu votează. Cu nici o acţiune spectaculoasă la activ, fără nici o acţiune fermă, repet, acţiune, nu dat cu gura, social-democraţii se pot linge pe bot de asemenea posibilitate.

Dar, poate, cel mai important, strategia lui Ciolacu poate duce la pierderea de votanţi proprii. În fond, ProRomânia e, ideologic, la o zvîrlitură de băţ, iar lui Ponta nu- i tace gura la îndemnuri de acţiuni concrete!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *