Ieşenii în număr tot mai mare pe străzi!

Politic

Cît va mai dura perioada de restricţii şi constrîngeri de tot felul?

În opinia noastră, nu mult. De ce ? Foarte simplu. Pentru că toate toate măsurile luate vor cădea în scurt timp în desuetudine. Mai pe înţelesul tuturor, nu le vor mai respecta majoritatea oamenilor.Primăvara şi-a intrat, tîrziu, în drepturi, iar populaţia , după două luni de stat în casă sau ieşit pe furiş, vrea să se bucure de soarele de afară.

O plimbare mai lungă prin Iaşi, făcută ieri după amiază, mi-a întărit această convingere. Străzile erau pline de oameni, aproape ca în zilele de dinainte de declanşarea pandemiei. Parcurile, full şi ele. Tineret pe bănci. mai mult de trei şi fără respectarea distanţei impuse. Unii sporovăiau, alţii beau bături răcoritoare (mă rog, aşa scria pe etichetă!), jucau cărţi, unii erau întinşi direct pe iarbă. Părinţi cu copii în zona ţarcurile de joacă. Prichindeii erau în leagăne, se dădeau pe tobogane, se învîrteau. Cîne îşi închipuia că după două luni de stat în casă copiii se vor uita sfioşi la locurile de joacă şi vor sta cuminţi alături de părinţii lor, pe o băncuţă, are probleme grave la bibilică. Pe zona centrală, tineret lua ceva de la nenumăratele crîşme din zonă, la pachet, cum se spune, după care se aşeza pe banca de vizavi şi asculta muzică.

Lucrurile tot aşa vor merge şi de acum înainte, într-un crescendo zilnic. Guvernul, în loc să ameninţe populaţia cu amenzi, ar face mai bine să gîndească un set de măsuri pentru situaţia care se prefigurează, situaţia în care oamenii, în special tinerii, vor să se plimbe, să bea o bere, o cafea, ceva, să meargă colo şi colo.Nimeni nu va mai putea să-i ţină în case, nu pe o astfel de vreme.

Că este bine sau  nu ce se întîmplă, nu comentăm. Dar, se întîmplă, şi trebuie ţinut cont de asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *