Ia sfîrşit ”idila” ALDE-ProRomânia?

Politic

Anunţul făcut de liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, privind votarea în Parlament a guvernului Orban, va avea efecte clare asupra şanselor candidatului Mircea Diaconu. Începînd de azi, cei doi poli politici care îi susţin candidatura se află pe poziţii diametral opuse privind guvernul Orban, liderul ProRomânia, Victora Ponta, anunţînd în repetate rînduri că nu îl va susţine.

Cu Tăriceanu avînd sacii în căruţă, singurul lucru care rămîne de urmărit este doar dacă şi Ponta va reuşi să-şi atingă, total sau parţial, obiectivele politice. Indiferent de situaţie, pierdantul va fi Mircea Diaconu. Alianţa conjucturală dintre ALDE şi PSD junior(ProRomânia) nu a avut niciodată scopul de a-l sui pe Diaconu în scaunul de la Cotroceni, ci reinventarea politică a celor doi lideri de partid menţionaţi, operaţiune pe cale de a reuşi, cel puţin pentru unul dintre ei. În condiţiile date, Mircea Diaconu are toate şansele de a fi pe cont propriu pe ultima sută de metri a campaniei electorale.

Alinţa nu a funcţionat defel nici în cazul particular al judeţului Iaşi. ALDE şi ProRomânia nu au debordat de entuziasm, şi fiecare l-a sprijinit pe Diaconu cum a crezut de cuviinţă, fără a se intersecta cu cealaltă parte. Surse de încredere din ALDE Iaşi spun că şi la Bucureşti mariajul ar fi sfîrşite. Un important lider ALDE, cu conexiuni la Iaşi, s-ar fi exprimat că ”dragostea este în mare scădere” . Dacă ţinem cont că presupusele afirmaţii ar fi fost făcute cu ceva zile în urmă, adică înainte ca Tăriceaunu să-şi dea public girul pentru guvernul Orban, ne închipuim cîtă dragoste între ALDE şi PSD junior(ProRomânia) mai există acum.

Şi uite aşa, se pare că drumul spre Cotroceni va fi eliberat de încă un candidat. Că doar Tăriceaunu şi Ponta, dacă primesc ceva, trebuie şi ei să dea ceva la schimb! Că în politică altfel nu se poate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *