Ia o căruţă de bani lunar pentru stat degeaba! Cel mai leneş deputat reprezintă judeţul Iaşi!

Politic

Parlamentarii trebuie să legifereze în folosul cetăţenilor pe care îi reprezintă. Aşa scrie în fişa postului, şi aşa ar trebui să fie. Asta teoretic, pentru că, pe lîngă cei care chiar încearcă, prin diverse iniţiative legislative, să-şi lase amprenta asupra vieţii noastre, există şi parlamentari care au ca principală îndeletnicire tăiatul frunzei la cîini, asezonată cu observarea atentă a deplasării zilnice a discului solar de la est la vest.

Judeţul Iaşi se ”mîndreşte” cu un adevărat specialist în nefăcut nimic.Deputatul ProRomânia de Iaşi (ales pe listele PSD) Nicolae Bănicioiu se dovedeşte a fi un recordmen absolut în statul degeaba în Parlament! Fostul ministru al sănătăţii are, în mai bine de trei ani şi jumătate de ”activitate” parlamentară 8(OPT!) iniţiative legislative. Atît, în condiţiile în care alţi parlamentari, de diverse culori politice, bat lejer suta, unele iniţiative fiind respinse, altele aprobate sau aflate încă în discuţie. Şi, măcar, de ar fi fost ale lui! Bănicioiu figurează doar ca, co-semnatar ar respectivelor iniţiative.Bine, n-o fi avînd el iniţiative legislative, dar măcar este un mare orator, cînd ia el cuvîntul în plen făcîndu-se în sala de şedinţe o linişte de nici musca nu se mai aude! Aiurea! Singura ”cuvîntare” în Parlament a distinsului politician a fost depunerea jurămîntului! Dar, totuşi, a fost prezent în toate situaţiile în care s-a dat un vot final, aprobînd sau respingînd iniţiativele altora. Vezi de treabă!Din cele 326 de şedinţe în care s-a dat un vot final, Bănicioiu a fost prezent la 235.!

Trăgînd linie şi adunînd, ne dă că activitatea deputatului de Iaşi este cam egală cu zero. Pentru aceasta, el primeşte o indemnizaţie lunară netă de 10.000 lei, 4.600 lei pentru cazare, 1400 lei pentru transport, plus o diurnă pentru numărul de zile petrecute în Parlament.

La toate astea, trebuie să mai adăugăm 25.000 lei lunar sumă forfetară pentru cabinetul parlamentar din circumscripţia unde a fost ales şi pentru activitatea din teritoriu. Comic, nu? De parcă l-ar fi văzut la faţă pe Bănicioiu cineva de prin judeţ, de parcă ar şti cam pe unde e Iaşul sau ar fi ţinut şi el vreo conferinţă de presă în care să-şi detalieze ”activitatea” prestată în slujba naţiunii!

Pentru respectarea adevărului, trebuie spus că Bănicioiu nu a fost opţiunea PSD Iaşi la momentul decembrie 2016, ci a fost impus de conducerea centrală de la Bucureşti. Aşa cum şi conducerea PNL a trimis-o la Iaşi pe Iulia Scântei pentru a prinde şi ea un mandat de senator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *