I-auzi, dom’le! Paul Stănescu spune că Dăncilă ar fi vrut să-i dea eject din partid din cauza lui Iohannis!

Politic

Paul Stănescu, secretarul general al PSD, a relatat, joi, într-o conferință de presă că Viorica Dăncilă a vrut să-l excludă din partid, după europarlamentare.

Paul Stănescu a mai spus că relația cu Viorica Dăncilă s-a răcit când i-a cerut acesteia să nu organizeze Congres în 2019 și să nu candideze la președinție. Deși inițial acceptase, fostul premier și-a schimbat părerea în urma unei discuții tete-a-tete cu Klaus Iohannis, conform Realitatea Plus.

”Cu doamna Dăncilă am avut o discuţie tete-a-tete, înainte de a accepta propunerea de a fi preşedinte executiv, după europarlamentare. Am rugat-o două lucruri: unu, să nu facem congres în 2019, ci în ianuarie-februarie 2020, şi doi, i-am spus să nu candideze. Am bătut palma, doamna a fost de acord. Înţelegerea a durat foarte puţin, şapte-opt zile cred. Am mers la Cotroceni pentru consultarea cu votul în Diaspora, în formula Dăncilă-Fifor-Stănescu-Ciolacu-Teodorovici. După întâlnire, domnul preşedinte a rugat-o pe doamna premier să stea de vorbă cu dumneaei, câteva minute. Cred că au stat 20 de minute, dacă nu o jumătate de oră. Ajungând la Parlament, domna Dăncilă ne-a spus că vrea Congres imediat. Eu i-am spus că pe mine m-a pierdut, în condiţiile date. Eu m-am retras şi am văzut cu toţii ce a urmat”, a afirmat Stănescu.

Actualul secretar general al PSD a mai spus că fostul premier a încercat să scape de el:

La un moment dat, doamna Dăncilă chiar a vrut să mă dea afară, să mă elimine din partid pentru că n-am făcut altceva decât să spun ce cred că este bine pentru partid. I-am spus că rămân devotat partidului, că nu amestec prieteniile atunci când este vorba despre partid. Sunt omul care reuşeşte să facă această diferenţiere atunci când e vorba de partid””, a mai declarat Paul Stănescu, în conferința de presă.

 

 

 

(DCNews.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *