Haideți să ne mai și distrăm! Azi, pe seama unui consilier municipal ieșean!

Politic

Facebuci-ul ăsta pare a fi o sursă de umor  fără sfîrșit. Nici nu apuci bine să te oprești din rîs pe seama unuia, că imediat trebuie să iei poziția reglementară cu miînile pe burtă citind ce poate să-i treacă prin cap altuia!

De un par egzamplu. Știați voi că învățarea limbii engleze ajută la eradicarea sărăciei? Nu? Păi, îmi pare rău, dar ați cam rămas în urmă cu timpurile. Dați-vă update, vă rog!

Dar, spre bucuria noastră, sînt și oameni care țin pasul cu vremurile în care trăiesc. Liberalul Ciprian Manuel Bostan a descoperit că învățarea limbii lui Shakespeare este un pas atît necesar, cît și obligatoriu, pentru ca un copil să iasă din sărăcie. Ia citiți aici ce a scris, cu doar cîteva zile în urmă, consilierul nostru municipal pe pagina sa de facebook.

”Prieteni care doriti sa faceti si o fapta buna, pe langa sa imi transmiteti urari de ziua mea (in curand…),
SA AJUTAM UN COPIL SARAC SA INVETE ENGLEZA. 
Va multumesc anticipat pentru generozitate (indiferent de suma), si pentru ca imi sunteti prieteni.”

Păi, domn consilier PENTRU Iași, limba engleză se învață în toate școlile din România, și nu de azi , de ieri, ci de ceva timp. Iar școala este gratuită, și obligatorie, pentru toți copii din țara asta, indiferent de veniturile părinților, nu trebuie să faci dumneata chetă. Așa-i că nu le știai pe astea?

Și cum ar putea să scape de sărăcie un copil învățînd limba engleză? Există vreo rețetă a succesului destinată doar cunoscătorilor acestei limbi? Dacă ar fi pe așa, la cît se vorbește engleza pe aici, România ar fi o țară bogată. Care cum spune ”this is a chair” sau ”my name is Vasilica” primește brusc un car de inteligență și unul de noroc și a ieșit din foame? Serios? Dacă știți rețeta, dați-ne-o și nouă, că sînteți de al nostru, v-am votat!

Cam asta iese cînd politicienii, în pană perpetuă de idei, vor să se bage și ei cu ceva în seamă în fața alegătorilor! Țineți-o tot așa! Altfel, de ce am mai rîde și noi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *