Guvernul explicaţiilor, nu al faptelor!

Politic

De la începutul crizei noului coronavirus societatea românească aşteaptă soluţii. Aşa ar fi normal, că de aia eşti în fruntea ţării, pentru că ştii cum să gestionezi situaţiile. În schimb, primim doar explicaţii. Şi ce fel de explicaţii? Haideţi să vedem.

De ce nu au fost carantinaţi la graniţă romitalienii? S-a făcut? Nu. Ni s-au dat explicaţii de ce nu s-a putut face. N-avem suficiente teste, n-avem spaţii suficiente de carantinare.

De ce se plimbă lumea pe la ţară de parcă ar fi o cumătrie non-stop? S- a oprit asta? Nu. Ni s-au dat explicaţii. Prea puţini poliţişti.

De ce nu se plafonează preţurile la alimentele de bază? Alţii, Polonia, de exemplu, au făcut-o. Noi, nu. În schimb ni s-a explicat de ce nu se poate.

De ce nu s-au îngheţat ratele şi dobînzile la credite pentru o perioadă? Ungaria, de exemplu, a făcut-o. Nouă ni se explică de ce nu se poate face.

De ce nu s-au oprit total intrările în ţară, chiar şi pentru proprii cetăţeni? Alţii, Argentina, de exemplu, au făcut-o. Nouă ni se explică de ce nu se poate face.

De ce nu s-a carantinat judeţul Suceava chiar din primul moment cînd s-a constatat că acolo era în desfăşurare un dezastru epidemiologic. Nu ştim, dar ni s-au dat explicaţii.

De ce medicii nu au primit echipament de protecţie? Avem şi aici explicaţii. Că PSD… Fapte, ioc.

Şi ar fi o groază de de ce-uri. La care primim doar explicaţii. Iar noi, poporul, p…mea, aşteptăm rezolvări.

Sfaturi şi explicaţii ne putem da şi singuri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *