Gavrilă, candidat PSD la primăria Iaşi?E zvon, dar, probabil, e şi o glumă!

Politic

Citim la rubricile de ”zvonăreală” ale presei ieşene cum că onor deputatul Camelia Gavrilă ar putea fi împinsă de PSD să candideze pentru primăria Iaşi!

Pe bune? Nu ştim dacă e real sau nu, sperăm să fie doar o glumă sau doar o nadă aruncată pentru a testa piaţa.Dar, dacă totuşi e real, e grav. Dovedeşte că politicienii din zilele noastre nu se pot desprinde din gîndirea strict electorală. Că, cică, ăsta ar fi motivul pentru care Gavrilă ar fi împinsă în faţă. Are un procent mai bun decît Ciuhodaru şi tendinţe de creştere. La modul ăsta de a gîndi ne putem trezi şi cu alte surprize. Mîine , poimîine îţi cîştigă vreun ieşean Campionatul mondial de stat degeaba şi ne potcovim cu el candidat la primărie din partea vreunui partid. Că, de, are notorietate şi trend crescător.

Calculele PSD sînt mai simple. Gavrilă a stat liniştită, nu a făcut declaraţii politice tranşante, aşa încît posibilităţile de atac asupra ei se reduc la presupusa pasiune pentru obiecte dintr-un metal strălucitor şi conducerea, direct sau prin interpuşi , a ISJ-ului. Aşa că , dacă lucrurile merg ok PSD va trimite în CL unul, poate chiar doi, consilieri mai mult decît se estimează acum. Aşa, şi? Pentru asta e lupta? Pentru ca vreun nou mut sau vreun recitator de poezele şi epigrame să intre în legislativul local? Să facă anume ce? Să ridice mîna şi atît?

Dar ce te faci dacă Gavrilă chiar cîştigă primăria? Puţin probabil, dar nu imposibil. Ce o să facă ? O să trimită ieşenilor comunicate de presă kilometrice cu generalităţi despre învăţîmînt? Că doar asta-i tot ce a făcut de-a lungul unui mandat. Ştiţi voi ceva ce eu nu ştiu despre realizările doamnei deputat?

Revenind la un ton mai serios, considerăm că modul de a selecta candidaţii strict după imagine trebuie să dispară. Se votează o imagine, o imagine ne va conduce. iar noi avem nevoie de un om. Un om care să aibă habar cu ce se mănîncă administraţia. Că de ăştia simpatici şi tari în gură, dar care nu sînt buni la nimic, avem pe toate drumurile în ţara asta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *